15
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

Açık öğretim lisesindeki feryat...

Açık Öğretim Liseleri'ndeki mağduriyet, TBMM gündemine getirildi.. Anavatan Partisi Malatya Milletvekili ve Grup Başkanvekili Süleyman Sarıbaş, soz konusu liselerdeki mağduriyetin, yapılmayan veya geçiken ihalelerden kaynaklandığını, bir soru önergesiyle Meclis'e taşıdı...

Bir Kenthaber okuyucusu da mağduriyetlerinin feryadını şöyle dile getirdi: "EDİTÖR, HERŞEYİ GÖREN VE BİLEN ALLAH RIZASI İÇİN ŞUNU YAYINLAYIN VEYA  'AÇIK ÖĞRETİM SKANDALI' BİR HABER YAPIN... ÇOK MAĞDURUZ LÜTFEN..."

Açıköğretim skandalı Meclis gündeminde.. 

Anavatan Partisi Malatya Milletvekili ve Grup Başkanvekili Süleyman Sarıbaş, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e, açık öğretim liselerine kayıt yaptıramayan öğrencilerin mağduriyetlerini gidermek için ne tür çalışmalar yapıldığını sordu.

Sarıbaş, Bakan Çelik'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, basında yer alan haberlere göre; açık öğretim liselerine kayıtlı 250 bini ''aktif'', 200 bini ''donuk'', 400 bini de ''silik'' olarak tanımlanan yaklaşık 850 bin öğrencinin, 1 yıldır kayıt yenileme, ders seçimi, kitapların dağıtımı,sınav işlemini gerçekleştiremediğini ve 2005-2006 2. dönem mezun olan öğrencilerinin diplomaları hâlâ basılıp gönderilmediğini belirtti.

Açık öğretim liseleriyle ilgili ihalenin ne zaman yapıldığının ve ihaleye kimlerin katıldığının açıklanmasını isteyen Sarıbaş, önergesinde şu sorulara yer verdi:

''İhaleye katılan firmalardan yeterlilik belgesi istenmiş midir? 

İhalenin keşif bedeli ne kadardır? İhaleyi, hangi firma, hangi rakamdan almıştır? 

Mağdur olan öğrencilerin mağduriyetlerini gidermek için herhangi bir
çalışmanız var mıdır?''
M. Yüksel Özbek/Kenthaber
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2007 Salı 10:25:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?