16
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

Açıköğretim liselerinde kitap krizi

İnternet sisteminde yaşanan problemler nedeniyle kayıtlar yapılamadığı için sınavların ertelendiği Açıköğretim Liselerinde bu kez de kitap sorunu yaşanıyor. 

3-4 Mart tarihlerine ertelenen Açıköğretim Lisesi sınavlarına girecek öğrencilere posta ile ulaştırılması gereken ders kitapları hâlâ gönderilemedi. Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknoloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan açıklamada, uygulamanın ilk defa yapıldığına dikkat çekilerek, 'dağıtım nokta sayısının çok yoğun olması, poşetleme hataları, poşet dağıtım işlemlerinin sağlıklı yerine getirilmemesi' gibi gerekçelerle kitap dağıtımında olumsuzluklar yaşandığı duyuruldu.

HALK EĞİTİMLERE VERİLECEK 

Bu olumsuzlukları engellemek için de kitapların tek tek öğrencilere gönderilmesinden vazgeçildi. Öğrencilere gönderilen duyuruda şöyle denildi: "Veri girişi yapılamayan 40 bin öğrencinin ders notlarını kısa sürede almalarını sağlamak ve öğrenci mağduriyetini önlemek amacıyla ders notlarının öğrenci adresleri yerine bu döneme özgü il ve ilçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerine gönderilecektir. Halk Eğitim Merkezi Müdürlükleri ile illere gönderilen ders notları, ders notu eksikyanlış gelen öğrenciler ile ara sınıftan ilk defa Açıköğretim ve Açıköğretim Meslek Liselerine kayıt yaptıran öğrencilere verilecektir."


aa
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2007 Pazartesi 08:51:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?