22
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

Adaylar arasında Yetiş de var

YÖK Başkanı Erdoğan Teziç'in görev süresi 8 Aralık'ta doluyor. Yeni YÖK Başkanı'nı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül atayacak. Adaylar arasında TÜBİTAK Başkanı Nükhet Yetiş ile Bilkent Üniversitesi Rektörü Ali Doğramacı'nın ismi geçiyor.

10'uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından atanan YÖK Başkanı Erdoğan Teziç'in 4 yıllık görev sürenin bitmesine 10 gün kaldı.

4 yıl içinde Teziç hemen her konuda hükümet ile karşı karşıya geldi. Teziç, YÖK yasasının değişitirlmesi girişimlerine de direndi.

Teziç ayrıca, Van 100'üncü Yıl Üniversitesi Rektörü Yücel Aşkın'ın yargılanması sırasında hükümete yüklendi.

Erdoğan Teziç, son olarak, AK Parti'nin Anayasa değişikliği çalışmalarını hedef aldı ve olağanüstü toplanan Rektörler Komitesi'nden sonra kamuoyuna açıklanan bildiriyi okudu.

Görev süresi 8 Aralık Cumartesi günü dolan Teziç, akademik kariyerini geride bırakacak, emekli olacak.

Yeni YÖK Başkanı görev yapacağı 4 yıl içinde Anayasa değişikliği, YÖK'ün yetkilerinin daraltılması ve meslek liselerine uygulanan katsayının yeniden düzenlenmesi gibi hükümetin eylem planında yer alan kritik başlıkların muhatabı olacak.

YÖK Başkanlığı için TÜBİTAK Başkanı Nükhet Yetiş ve Bilkent Üniversitesi Rektörü Ali Doğramacı'nın isimleri öne çıkıyor.

Sabancı Üniversitesi Rektörü Tosun Terzioğlu ile YÖK üyesi Bülent Zülfikar da başkanlık için adaylar arasında gösteriliyor.

TCK'yı hazırlayan ekipte yer alan ve zina maddesi ile tartışmaların odağına yerleşen YÖK üyesi Profesör İzzet Özgenç de YÖK Başkanlığı için adı geçen isimler arasında.

CNN TÜRK
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2007 Salı 15:01:32
Güncelleme :27 Kasım 2007 Salı 19:50:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
oflu fatih IP: 88.77.67.xxx Tarih : 27.11.2007 16:03:13

TEZIC BEYIN DEGISMESI BENCE GEC BILE KALMIS OKULSISTEMINDE BASARILI BULMUYORUM BEN YURDISINTA YASIYORUM YANI DEMOKRATIK SOSYAL LAIK BIR ÜLKETE ÖGRENCI VEYA OKUL AYIRIMI YAPILMAZ YANI IMAM HATIBLI EKSI PUANLA ÜNIVERSITEYE BASLAMAZ ÖGRENCI TUKSAK KIBI YANI HABIS YATAN SAHIS GIBI TEK KIYAFETLE ÖZGÜR OLAMAZ KIM NASIL YASARSA KANUN NIZAM ICERISINDE ÖYLE YASAR SEN BANA ILLA ÖYLE KIYINECEKSINDIYE YAPTIRIM UYGULAYAMAZSIN BAYAN ADAYI DANIMIYORUZ INSAALLAH SOY ADI GIBI YETISIR TEZIC GIBI KENDI TEKELINE BAGLAMAZ SAYGILAR