22
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

Ağır hasarlı okulun gölgesinde oyun

Düzce'de 1999 yılında yaşanan depremlerde ağır hasar gören Necmi Hoşver İlköğretim Okulu'nun binası süren mahkeme nedeniyle yıkılamadı.

Öğrenciler ise okulun yanında yaptırılan geçici binada eğitim görüp bahçesinde oyun oynuyor.

Çay Mahallesi'nde bulunan ağır hasarlı 4 katlı Necmi Hoşver İlköğretim Okulu velilerin tepkisine neden oluyor. 17 Ağustos Marmara ve 12 Kasım 1999 Düzce depremlerinde ağır yara alan Necmi Hoşver İlköğretim Okulu, süren mahkeme nedeniyle yıkılamıyor.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün okulun önüne astığı tabelada, "Bu okulun binası ağır hasarlı olduğundan bahçesine ve içine girmek tehlikeli ve yasaktır. Sorumluluk kabul edilmez" yazısı dikkat çekiyor.

Bu arada okulun bahçesine deprem sonrasında çelik konstrüksiyondan yapılan 2 katlı binada eğitim öğretim devam ediyor.Öğrenciler ise her gün okula gidip gelirken ağır hasarlı binanın önünden geçip teneffüslerde binanın önünde oynuyor.

Veliler ise bir an önce okulun yıkılmasını istediklerini belirterek "Çocuklarımızı korkarak okula yolluyoruz. Bina büyük tehlike oluşturuyor. Her an yıkılabilir" diye tepkilerini dile getirdi.Öğrenciler de, ders aralarında gidecek başka bir yer olmadığı için mecburen hasarlı binanın çevresinde oynadıklarını söylediler. 

iha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2007 Çarşamba 14:35:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?