19
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Ameliyatlı öğrenciye tekme!

Eskişehir Cumhuriyet Lisesi 3’üncü sınıfta okuyan 17 yaşındaki S.A.B. ile sınıf arkadaşı 16 yaşındaki N.F., Doğu illerindeki öğrencilere kitap toplamak için girdikleri sınıftan çıkarken kapının hızlı kapanması nedeniyle, tarih öğretmeni Bahattin Çağdaş’ın kendilerine tekme ile vurduğunu öne sürerek polis merkezine gidip şikayetçi oldu.

Öğretmen Çağdaş suçlamaları kabul etmedi. Yaklaşık 200 öğrenci de, okul önünde toplanarak öğretmen Bahattin Çağdaş’a destek çıktı. 2 kız öğrenci ise ağlayarak, “Hem dayak yedik, hem de bütün okul üzerimize yürüdü” dedi.

Cumhuriyet Lisesi 12-L sınıfında önceki gün meydana gelen olayda iddialara göre aynı okulun 11-C sınıfı öğrencileri S.A.B. ve N.F., yanlarında 3 erkek arkadaşları ile birlikte öğretmenlerin isteği üzerine sınıfları dolaşarak, Doğu illerindeki öğrenciler için başlatılan kitap toplama kampanyası kapsamında getirilen kitapları topladı.

‘KAPI ÇARPINCA ÖĞRETMEN TEKMELEDİ’

12-L sınıfının kapısını çalıp içeriye giren öğrenciler, sınıfta bulunan tarih öğretmeni Bahattin Çağdaş’a kendilerinin öğretmenlerinin gönderdiğini ve öğrencilerin getirdikleri kitapları alacaklarını söyledi. Daha sonra sınıfın kapısını kapatıp çıkan öğrencilerin arkasından öğretmen Bahattin Çağdaş çıktı. İddiaya göre öğretmen Çağdaş, kapıyı çarparak kapattıkları için kız öğrenciler S.A.B. ve N.F.'ye tekme attı.

ÖĞRENCİLER ŞİKAYETÇİ OLDU

N.F. okul yöneticilerine 20 gün önce apandisit ameliyatı olduğunu, olay nedeniyle rahatsızlandığını söyleyerek hastaneye götürülmesini istedi. İddialara göre okul yetkilileri N.F.'yi hastaneye götürmedi ve ambulans çağırmadı. Bunun üzerine kızlar durumu ailelerine bildirdi. 2 kız öğrenci daha sonra yakınlarıyla birlikte önce polis merkezine, ardından Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi’ne giderek öğretmen Bahattin Çağdaş’tan şikayetçi oldu.

Şikayet üzerine polis merkezine götürülen Bahattin Çağdaş suçlamaları kabul etmedi. Çağdaş, öğrencilerin kapıyı çarptıkları öne sürdü, öğrencilere tekmeyle vurmadığını söyledi. Bahattin Çağdaş, cumhuriyet savcılığının talimatıyla serbest bırakıldı.

DİĞER ÖĞRENCİLERDEN ÖĞRETMENE DESTEK

Cumhuriyet Lisesi’nde bugün öğle saatlerinde okuldan çıkan 200 kadar öğrenci, alkışlarla tarih öğretmeni Bahattin Çağdaş’a destek verdi. Okul karşısındaki şehitlik önünde toplanan öğrenciler basın açıklaması yapmak istedi ancak polis açıklamaya izin vermedi. Öğrenciler Bahattin Çağdaş’ın öğrencileri dövdüğüne inanmadıklarını söyledi. Öğrenciler alkışlarla ‘Bahattin hoca’ diye bağırdı. Polislerin ve okuldan gelen öğretmenlerin uyarısıyla öğrenciler dağıldı.

‘OKULA GELMEK İSTEMİYORUZ’

Okul önünde yakınları ile bekleyen S.A.B. ve N.F. ise, öğretmenden şikayetçi oldukları için okulda öğrencilerin hakaretlerine uğradıklarını söyledi. Gözyaşı döküp ağlayan iki öğrenci,“ Biz dayak yiyoruz, onlardan değil de bizden şikayetçiler. Okula gelmek istemiyoruz. Yazıklar olsun” diyerek ağladı. Okul önünde rahatsızlanan N.F., bir polis memuru tarafından yakındaki özel hastaneye götürüldü. Genç kızın hastaneye götürüldüğünü gören bazı öğrenciler gülerek, “Numara yapıyor, hasta değil” dedi.

.
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2010 Cuma 19:47:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
halil şahin IP: 78.163.168.xxx Tarih : 6.04.2010 00:06:15

soruşturma açılsın eğer öğrt suçluysa cazalandırılsın