28
Mayıs
2024
Salı
EĞİTİM

Ana sınıfına öncelik geliyor

Önümüzdeki yıl 32 ilde okulöncesi eğitimi zorunlu hale getirmeyi planlayan Milli Eğitim Bakanlığı, ana sınıfına giden öğrenci sayısını ülke genelinde artırmak için yeni tedbirler geliştiriyor.

'Okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması' konulu bir genelge yayınlayan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, '2009-2010 eğitim öğretim yılının okulöncesi eğitim konusunda atılımların gerçekleştirileceği bir yıl olarak değerlendirilmesini' istedi. Çubukçu il milli eğitim müdürlüklerinden, 'mevcut okulöncesi eğitim kurumlarının anaokulu, ana sınıfı ve uygulama sınıflarının tam kapasite ile çalışması konusunda gereken her türlü önlemin alınması' talimatı verdi.

Genelgeye göre, fiziki şartları uygun olan ilköğretim okullarının tamamında en az bir ana sınıfı açılacak. Daha fazla çocuğun okutulması amacıyla fiziki durumu müsait olan liseler ve halk eğitim merkezleri bünyesinde de ana sınıfı açılacak. İlköğretim okulları ile liseler bünyesinde açılan ana sınıflarında yürütülen okulöncesi eğitim, bu okullarda yapılan teneffüslerden etkilenmemesi için ana sınıfları okulun en uygun bölümündeki dersliklerde ve imkanlar ölçüsünde birbirine yakın sınıflar şeklinde açılacak.

 

zaman
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2009 Salı 18:21:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
AYŞE KAYTAZ IP: 78.188.80.xxx Tarih : 24.06.2009 15:02:13

fıatları dusurunuz