22
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

Anadolu ilaç sektörüyle tanışacak

Milliyet İK, İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Pfizer Türkiye işbirliğiyle hayata geçen ‘İlaç Sektörü ve Tıbbi Satış Mümessili Tanıtım Seminerleri’ İstanbul’un ardından Anadolu’ya açılıyor. Ocak ayında Ankara, Şubat’ta İzmir ve Bursa, Mart ayında ise Adana ve Antalya’da yapılması planlanan seminerler, tıbbi satış mümessilliği mesleğini tanımak ve bu alanda kariyer yapmak isteyen gençlere yol göstermeyi hedefliyor.

Üniversitelerden yeni mezun, daha önce hiç çalışmamış ya da bu alana girerek kariyer yapmak isteyen herkese açık olan program, Türkiye’de hızla büyüyen ilaç sektörünün önümüzdeki yıllarda daha çok satış temsilcisine ihtiyaç duyacağı öngörüsünden hareketle, sektörün ihtiyaç duyacağı tıbbı satış temsilcilerinin yetiştirilmesini amaçlıyor.

İstanbul Bilgi Üniversitesi İş Geliştirme Koordinatörü Gökçe Öndeş, geçtiğimiz hafta ilk bölümü İstanbul’da tamamlanan seminerde, konusunda uzman eğitmenlerin dünyada ve Türkiye ilaç sektörü, Türkiye’deki sağlık sektörünün yapısı, tanıtım görüşmelerinde izlenen adımlar ve uyumlu iletişimin anahtarları, etkili tanıtım için bireysel imajın önemi konusunda bilgi aktardığını söylüyor. Eğitimlerde ayrıca katılımcıların sektör hakkındaki beklentileri konusunda yönlendirmeler de yapılıyor. Öndeş katılımcılardan olumlu geri bildirimler aldıklarını, eğitime katılan tıbbi satış mümessili adaylarının sektör ve işin tanımı hakkında ileri düzeyde bilgi sahibi olduklarını dile getiriyor.

Seminer hakkında görüşünü aldığımız katılımcılardan Aysun Terzioğlu, eğitim sonrasında tıbbı satış temsilciliği mesleği hakkında yeterli bilgi sahibi olmadığını fark etmiş. Terzioğlu “Seminerde tıbbi satış mümessilliğini ve ilaç sektörünü yakından tanıma fırsatı buldum. İş arayışındaydım ancak aradığım işi bulamıyordum. Eğitim sayesinde yapmayı çok istediğim bir meslek buldum. Eğitimin bu sektöre katılmak isteyenler için çok faydalı olacağını düşünüyorum” diyor.

20 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLIYOR

Seminerin eğitimcilerinden Mill Eğitim ve Danışmanlık Ortağı İskender Eser, 212 firmanın rekabet ettiği Türkiye ilaç sektöründe, bugün 20 binin üzerinde tıbbi satış mümessilinin görev yaptığını söylüyor. Tıbbi satış mümessili, görev yaptığı firmada sorumlu olduğu ilaç ve ilaçların, doktor ve eczacılara tanıtımından sorumlu oluyor.

Eser tıbbi satış temsilciliği yapmak için iyi bir mesleki medikal bilgiye, çok iyi seviyede ürün bilgisine, ek olarak üstün iletişim becerisine, uyumlu davranma bilgi ve becerisine sahip olmak gerektiğini söylüyor. Eser günümüzde bu eğitimlerin sıklıkla işe alım süreçlerinde gerçekleştirildiğini dile getiriyor.

KATILIM ŞARTLARI

12 saatlik eğitim programı hafta sonu ve hafta içi 2 tam gün ve çalışanların rahatlıkla faydalanacağı hafta içi 4 akşam seçenekleriyle düzenleniyor. Başvurular için www.bilgi-egitim.com adreslerindeki formu doldurmak yeterli. Kişi başı 90 YTL’lik program ücreti, kredi kartıyla ya da EFT/havale yoluyla ödenebiliyor. Daha detaylı bilgi için çağrı merkezi numarası: 444 0 428.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2007 Pazartesi 17:10:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?