22
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

Ankara'da okullar geç açılabilir

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Türkiye genelinde yaşanan su sıkıntısı sebebiyle okulların geç açılabileceğiyle ilgili olarak, "Okulların bir ay geç açılmasıyla Ankara rahatlayacaksa bunu düşünebiliriz" dedi.

Bakan Çelik, Van ziyaretinin ardından geldiği Ankara Esenboğa Havalimanı'nda su sıkıntısı dolayısıyla okulların geç açılıp açılamayacağına ilişkin açıklama yaptı. Bakan Çelik, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in su kesintileri olacağından okulların bir ay geç açılması yönündeki önerisi üzerine, "Melih Bey'le bir görüşmem olmadı. Kendilerinden bize yazılı bir müracaatları da olmadı. Yazılı müracaat gelirse bunun gerekçelerini de, mantığını da ortaya iyi koyabilirlerse, gerçekten okulların bir ay geç açılmasıyla Ankara rahatlayacaksa bunu düşünebiliriz" diye konuştu.

Okulların geç açılması durumunda bir takım değişikliklerin de olabileceğini belirten Çelik, yönetmelik gereği 184 gün eğitim-öğretimin aksatmadan yapılması gerektiğini, ancak sömestr tatilinin kısalabileceğini ya da ders saatlerinin uzatılarak durumun telafi edilebileceğini söyledi. Büyükşehir Belediyesinin de keyfi olarak böyle bir durum yapmasının söz konusu olmadığını kaydeden Çelik, Ankara Valiliği'nden ve Büyükşehir Belediyesi'nden müracaat gelmesi durumunda da bunu değerlendireceklerini ve ona göre karar vereceklerini sözlerine ekledi.
İha
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2007 Salı 19:28:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kazım terzi IP: 88.226.30.xxx Tarih : 1.08.2007 00:31:41
inşallah geç açılır tek temennimiz o