16
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

Aralık'ta 10 bin öğretmen atanacak

Meclis'te milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e yöneltilen 24 sorudan 22'sinin CHP'li Ensar Öğüt'ün seçim bölgesiyle ilgili olması, Bakan Çelik'in konuşmasını, 'Çıldır ve köyleri özel sunumuna' çevirdi.

Çelik, Öğüt'ün Ardahan'ın Çıldır ilçesi ve köylerinde bazı ilköğretim okullarının çatılarının aktığı, tuvaletinin, pencerelerinin, istinat duvarının olmadığı, öğretmen bulunmadığı ve bunlarla ilgili bir çalışma yapılıp yapılmayacağı yönündeki 22 ayrı soru önergesini cevapladı. Çelik, bütün köy ve beldelerde bulunan okullar için çatının akmaması, tuvaletin olmaması, istinat duvarı bulunmaması, öğretmen olmaması gibi sorunların bir standart olamayacağını vurguladı.

25 bin öğretmen açığı

Türkiye'deki öğretmen açığından söz eden Çelik, kamuda tahsis edilen kadroların asgari yarısının MEB'e tahsis edildiğini ve 25 bin öğretmen açığı olduğunu söyledi. Aralık ayında 10 bin öğretmenin atanacağını belirten Çelik, öğretmen açığının 'vahamet aşamasında' olmadığını belirtti.

Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç'in yatılı okul yerine taşımalı eğitimin tercih edilmesiyle ilgili sorusuna da yanıt veren Çelik, kendisinin de yedi yaşından bu yana yatılı okullarda eğitim gördüğünü belirtti. Çelik, CHP'li Yaşar Tüzün'ün, yurtlarla ilgili sorusunu yanıtlarken de, üniversite kurulan illerde yurt inşaatlarının sürdüğünü ve en kısa zamanda bitirileceğini ifade etti.

Radikal
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2007 Çarşamba 08:38:40
Güncelleme :7 Kasım 2007 Çarşamba 10:42:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Şenay AYDEMİR IP: 85.104.89.xxx Tarih : 9.11.2007 22:01:09

Hrkese selam.Benim gibi bekleyen arkadaşlara sesleniyorum.Bakan beyin alacagı kadroda bizden kaç kişi alaçak.Okul Oncesi mezunuyun.Bu sene 68,550 puan aldım.Acaba sıra gelirmi?Yetkililere sesleniyorum en az 1000 kadro versinler.Ne olur emeklerimiz boşa gitmesin.Cvp veriseniz sevinirim.