26
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Aşı veli iznine bağlı

Sağlık çalışanlarına aşı yapılacağını belirten Sağlık Bakanı Recep Akdağ, çocukların da okullarda aşılanacağını kaydetti.

Akdağ, okullarda velisinin izin vermediği çocuklara ise aşı yapılmayacağını dile getirdi. Akdağ, partisinin grup toplantısının basına kapalı bölümünde, eski Sağlık Bakanı MHP’li Osman Durmuş’un aşı olunmamasını isteyen sözlerini eleştiren Akdağ, “Vatandaşı yanlış bilgilendiriyor. Grip tüm dünyayı etkiledi. Daha da salgınlar olabilir. Biz salgının bizde olmaması için çalışıyoruz” diye konuştu.

Domuz gribi konusunda endişeye kapılacak bir durum olmadığını, Sağlık Bakanlığı’yla yürüttükleri çalışmalar sonucunda gerekli tüm tedbirleri aldıklarını belirten Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ise valiliklere ‘domuz gribi’ne karşı okullarda alınması gereken önlemlere ilişkin genelge gönderdi.

Alınacak önlemler
Genelgeye göre, okullarda merdiven tırabzanları, kapı kolları, musluk başları, elektrik düğmeleri ve masalar ile sıraların yüzeyleri dezenfektan maddeleri ile sık sık temizlenecek. Sınıfların pencereleri belli aralıklarla açılarak, kapalı alanlar havalandırılacak. Tuvaletlerde sıvı sabun bulundurulacak. Genelgede, domuz gribiyle ilgili olarak 81 ilden 105 öğretmenin “il eğitimcisi” olarak görevlendirildiği de kaydedildi. İl eğitimcileri, okul yöneticilerini ve öğretmenleri bilgilendirecek.

.
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2009 Çarşamba 17:45:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
enes kadak IP: 78.162.217.xxx Tarih : 29.10.2009 12:53:03

bence aşı olunmasın çünkü yan etkileri olabilir civa var diyorlar bazen.kanserojen etki yapabilir...bu yüzden tehlikeli olabilir ben mesela olmuyacam domuz gribi aşısı