19
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Atatürk yerine babası...

MHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Şefkatli, Milli Eğitim Bakanlığınca hazırlanan ve 2005-2006 eğitim-öğretim yılında okutulan ders kitaplarında birçok bilimsel ve maddi hata bulunduğunu söyledi.

Şefkatli, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, ilköğretim birinci sınıf "Okuma-Yazma Öğreniyorum" ve "Türkçe Öğrenci Çalışma Kitabı"nda, Atatürk'ün Şam'da 30. Süvari Alayında görevliyken çekilmiş fotoğrafının, babası Ali Rıza Efendi'nin fotoğrafı olarak basıldığını kaydetti.

Kitaplarda ayrıca Mimar Sinan heykelinin İbni Sina'nın heykeli olarak yer aldığını, Fransa'daki Versay Sarayı'nın Türkiye'de gösterildiğini belirten Şefkatli, ders kitaplarında birçok harf ve imla hatalarının yanı sıra pedagojik açıdan sakıncalı kavramların bulunduğunu belirtti.

İlköğretim 5. sınıf ders kitabında, "Vücudumuzun Bilmecesini Çözelim" başlıklı konuda, vücuttaki kan dolaşımının, "Vücudumuzda tabancanın tetiğindeki gibi bir pompa olmasaydı kan, damarlarımızda hareket edemezdi" cümlesiyle anlatıldığını ifade eden Şefkatli, "Yani çocuklarımız, vücutta kanın nasıl dolaştığını öğrenmek için önce tabancanın nasıl çalıştığını öğrenmek zorunda" dedi.

Bakanlığın ücretsiz dağıttığı ders kitaplarıyla kendisine yeni bir "rant alanı" oluşturduğunu ileri süren Şefkatli, Bakanlığın, özel yayınevlerinden yarı fiyatına alabileceği kitapları, 70 trilyon lira fazladan ödeyerek satın aldığını iddia etti.


aa
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2006 Pazartesi 14:43:10
Güncelleme :18 Eylül 2006 Pazartesi 15:31:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mahmut Revi IP: 85.98.107.xxx Tarih : 18.09.2006 23:24:11
Murat Şefkatli ders kitabı basan bir matbaanın sahibi olduğunu da söylemiş mi acaba?