30
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

Atatürk'ün yolundayız

Hürriyet gazetesinde Yalçın Bayer'in bazı okullarda "Fethullahçı müdürler var" yazısına tepkiler geliyor. Gelen yepkileri Bayer köşesine böyle taşıdı:

BAZI okullarda "Fethullahçı müdürler var" dedik. Kabataş Lisesi camiası hemen tepki gösterdi. Pertevniyal de bundan cesaret alarak bir açıklama gönderdi. Pertevniyal Lisesi’nin Eğitim Vakfı Başkanı Tahir Sert, Yetişenler Derneği Başkanı Rıdvan Eriş, Spor Kulübü Başkanı Metin Egeli, Yardım Derneği Başkanı İsmail Sezgin ve Okul Aile Birliği Başkanı Muammer Tüysüzoğlu’dan ortak bir açıklama geldi: "26-27.3.2008 günü köşenizde okulumuz müdürü ve okulumuzla ilgili yazınız, hali hazırda yüz binleri varan mezunumuzla beraber bizleri çok üzmüştür. Pertevniyal Lisesi 135. yıllık tarihi ile Cumhuriyet öncesini görmüş ve Atatürk Cumhuriyeti kuruluşunda emeği geçen mezunları ile her zaman iftihar etmiştir. Şu unutulmamalı ki okulumuz mezunu olan okul müdürümüz ve okulumuzu çevreleyen sivil kuruluşlarımız; Pertevniyal Eğitim Vakfı, Pertevniyal Lisesi Yardımlaşma Derneği olarak "Ulu Önder Atatürk’ün manevi miras dediği ilim ve akıl çizgisinden" hiçbir zaman ayrılmamıştır. Bu çizgide eğitim ve öğretimine devam eden okulumuz, idarecisi, öğretmeni, öğrencisi ve camiası ile birlikte Atatürk Cumhuriyetine bağlı laik ve demokrat bireyler yetiştirmek için çalışan, ülkemizde geleneğini ortaya koymuş her türlü sportif, eğitim ve öğretim başarısıyla adından söz ettiren saygın bir kurumdur.

Sizlerin yazınızda bahsettiğiniz gibi okulumuz yöneticilerinin, öğretmenlerinin her hangi bir tarikat ve benzeri kuruluşlarla ilgisi bulunmamaktadır. Pertevniyal Lisesi camiası aklın ve çağdaş bilimin ışığında en modern eğitim ve öğretim teknikleri ile birlikte öğrencilerine hizmet vermektedir. Laik ve sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ne iyi bir birey iyi bir yurttaş yetiştirmek Pertevniyal Camiasının her zaman hedefi olmuştur ve olacaktır."

Hürriyet/Yalçın Bayer
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2008 Cuma 18:02:34
Güncelleme :4 Nisan 2008 Cuma 18:33:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?