22
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

Bahçeşehir'de 'Barış Merkezi'

Sürdürülebilir Barış Merkezi Onursal Başkanı Prof. Volkan, "Bu merkezde kişiler için değil, toplumlar için süreç geliştireceğiz" dedi

Bahçeşehir Üniversitesi'nde kurulan Sürdürülebilir Barış Merkezi (SBM), hükümete bağlı kuruluşlar ve sivil toplum örgütleriyle işbirliği yaparak barışın sürdürülebilir olması için projeler geliştirecek.
Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampusu'nda önceki akşam düzenlenen açılış törenine Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, SBM Başkanı ve Direktörü Prof. Dr. Süheyl Batum ile SBM Onursal Başkanı Prof. Dr. Vamık Volkan da katıldı.

Amaç sürdürülebilir barış
Rektör Arıboğan, SBM'nin üniversitenin kuruluşunun 10. yılı etkinlikleri kapsamında, Hukuk Fakültesi bünyesinde açıldığını belirtti. Arıboğan, "Bazen barış ortamları, savaş ortamlarından da kötü olabiliyor. Savaşın, barışı sağlamakta düzgün bir araç olmadığı ortadadır. Bu nedenle, diplomasi ve pazarlığı öğrenmek zorundayız. Bu merkezin amacı da sürdürülebilir barışın sağlanması için farklı projeler ortaya koymak" dedi.
SBM Başkanı Prof. Dr. Batum da merkezin hükümet örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içinde çalışacağını söyledi. Prof. Batum, merkezde "Barış ve Eğitim, Gençlik ve Kadın", "Barış, Liderlik ve Yönetim", "Barış ve Sanat", "Barış, Enerji ve Çevre" gibi konu başlıkları altında projeler geliştirileceğini söyledi.

'Projeler üretilecek'
Prof. Batum, "Bu alanlarda deneyimli arkadaşlarımız bize projeler üretecekler ve Bahçeşehir Üniversitesi olarak biz de bu projeleri yürüteceğiz. Amacımız, sürdürülebilir barışı sağlayabilmek" diye konuştu.
Dünyanın çeşitli üniversitelerinde tıp alanında önemli çalışmalar yapan ve birçok kez Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilen SBM Onursal Başkanı Prof. Dr. Vamık Volkan da yeni kurulan merkezin kendisini çok heyecanlandırdığını ifade etti.
Volkan, "Bu önemli merkezde kişiler için değil, toplumlar için bir süreç geliştireceğiz. Toplumlar sürekli kavga halinde. O açıdan merkezin önemi çok büyük. Başarılı olacağımızdan eminim" dedi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2007 Çarşamba 18:18:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?