26
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Balparmak'tan arıcılık okulu

Balparmak, arıcılığın okulunu kuruyor

Balparmak, Muğla'da 10 milyon dolarlık yatırımla kuracağı Arıcılık Eğitim, Araştırma, Destek ve Lojistik Merkezi'nde arıcılara ücretsiz eğitimler verecek. Ayrıca tesiste bir de arıcılık müzesi kurulacak.
Balparmak, Muğla'nın Ula ilçesinde yaklaşık 10 milyon dolarlık yatırımla Arıcılık Eğitim, Araştırma, Destek ve Lojistik Merkezi kurmak için harekete geçti. Tesis ile bölgenin arıcılık merkezi haline getirilmesi hedefleniyor.
Tesiste arıcılara ücretsiz eğitim verileceğini belirten Balparmak Yönetim Kurulu Başkanı Özen Altıparmak, ayrıca tesisi bölge halkının ve turistlerin yararlanabileceği, arı ve arıcılık ürünlerinin tanıtım ve satışının yapılacağı bir müze ve dinlenme mekanı olarak planladıklarını söyledi.
Konuyla ilgili dün düzenlenen basın toplantısında konuşan Altıparmak, birkaç ay içinde inşaatına başlanacak olan yatırımla bölgede 60 kişilik bir istihdam yaratılacağını ve arıcılara özel kurs ve seminerler düzenleneceğini belirtti. Altıparmak, "Arıcılara yönelik modern malzeme ve ekipmanların tanıtımının yanı sıra ileri arıcılık teknikleri anlatılacak. Tesiste bir de arıcılık müzesi ve kütüphanesi bulunacak. Böylece turistleri bölgeye çekmeyi hedefliyoruz. Tüm bu verdiğimiz hizmetler karşılığında arıcılardan hiç bir ücret talep etmeyeceğiz. Amacımız Türkiye'de arıcılığın gelişmesi ve arıcıların bilinçlenmesi" dedi.
 

Referans
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2009 Perşembe 21:41:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?