19
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Başörtüsü yasağına noter tespiti!

Eğitim-Bir-Sen, üniversitelerde başörtüsü yasağını sona erdiren Anayasa düzenlemesinin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanmasına rağmen yasağın sürdürüldüğü Gazi Üniversitesi'nde noterli tespit yaptı.

Gazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi'ne noter ile gelen Eğitim-Bir-Sen üyesi eğitimciler adına Eğitim-Bir Sen Gen Sekreteri Halil Etyemez, üniversitelerde başörtüsüyle girilemeyeceğine ilişkin hiçbir Anayasal ve kanuni düzenleme olmamasına rağmen bazı rektörlerin Anayasa hükmünü hiçe sayarak başörtülü öğrencileri derslere almamaya devam ettiklerini belirterek, yapılan düzenlemelere rağmen başı örtülü kız öğrencilerin yükseköğretim haklarından mahrum bırakılmalarının Anayasa'nın bağlayıcı ve üstünlük ilkesine aykırı olduğunu kaydetti.

Etyemez, Eğitim-Bir-Sen olarak Anayasa hükmünü hiçe sayarak yasakçı tavrını sürdüren rektörleri tüm üniversitelerde noter marifetiyle tespit ettirdikten sonra yasakçılarla mücadelelerini kanuni zeminde sürdürmek adına suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Etyemez, noterle içeri girdiklerinde kendilerine zorluk çıkarıldığını da öne sürdü.
Çok sayıda başörtülü öğrenci de eyleme destek verdi. Öğrenciler, dün öğlenden önce derslere alınmadıklarını daha sonra avukatlarıyla gelmeleri üzerine derslere başları örtülü olarak alındıklarını söylediler. Eylem daha sonra olaysız sona erdi.

 

iha
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2008 Salı 13:36:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?