28
Mayıs
2024
Salı
EĞİTİM

Başvurular 11-21 Temmuz arasında

Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'nın (OKS) sonuçları yarın açıklanacak. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, sınav sonuçlarını açıklamak üzere yarın saat 10.00'da bakanlık Başöğretmen Salonu'nda basın toplantısı düzenleyecek.
Sınav sonuçları Bakanlığın http://meb.gov.tr internet adresinden duyurulacak. 

OKS sonuçlarına göre, 2006-2007 öğretim yılı için resmi ve özel fen liselerine, sosyal bilimler liselerine, Anadolu liselerine, Anadolu teknik liselerine, Anadolu meslek liselerine, Anadolu öğretmen liselerine, Anadolu imam-hatip liselerine, İstanbul Validebağ Anadolu Sağlık Meslek Lisesine, sağlık meslek liselerine, adalet meslek liselerine, Anadolu Tapu ve Kadastro Meslek Lisesine, Anadolu tarım meslek liseleri ve tarım meslek liselerine öğrenci yerleştirilecek. 

OKS-Türkçe Matematik (OKS-TM) ve OKS-Matematik Fen (MF) puan türlerinin herhangi birinden 160 ve üzeri puan alan adaylar tercihte bulunabilecekler. 

Fen liselerine ve İstanbul Validebağ Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ile sağlık meslek liselerine OKS-MF puanıyla, diğer okullara ise OKS-TM puanıyla yerleştirme yapılacak.
Yerleştirme, adayların puanları ile tercihleri dikkate alınarak, kontenjanlara göre gerçekleştirilecek.

BAŞVURULAR
Okul tercih işlemleri, internet üzerinden, 11-21 Temmuz 2006 tarihleri arasında yapılacak. Adaylar tercih işlemlerini, mezun oldukları veya sınav başvurularını yaptıkları ilköğretim okulu müdürlüklerinde yürütebilecekler. 160'ın altında puan alan adaylar için bilgisayarda tercih ekranı gelmeyecek.
aa
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2006 Pazar 10:03:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?