26
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Başvurular başladı

İlk ve ortaöğretimdeki öğrencileri kapsayan yarışmanın sonuçları 19 Mayıs tarihinde açıklanacak.

Ülke çapında düzenlenen yarışma 81 ilin Milli Eğitim Müdürlüğü vasıtasıyla okullara duyurulacak. Yarışmanın amacı, ilk ve ortaöğretim öğrencilerini bilinçlendirmek, ortak çözüm önerileri oluşturmak, bağımlılıklar konusunda farkındalık oluşturmak, sosyalleşmelerine katkıda bulunmak, okullardaki Yeşilay Kulüplerini etkin kılmak.

Yarışmanın hedefi ise, sağlıklı bir yaşam kültürü olan Yeşilaycılığı çocuklara aşılamak. 3 aylık bir sürede tamamlanacak olan yarışma başladı. Yarışmaya katılabilmek için ilk veya ortaöğretim öğrencisi olmak yeterli. Yarışma hakkında bilgi veren Yeşilay Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Arvas, "Biz çocuklarımızı ve gençlerimizi koruyabilmek için mütevazı imkanlarla büyük ve önemli işler yapmaktayız. İstanbul'da 2008 yılında üç yüz bin öğrenciye ulaşarak eğitimler yaptık.

Çocuklara küçük yaşta bu bilinç aşılanır, hayata karşı donanımlı olurlarsa, zararlı alışkanlıklardan, kötü arkadaştan kendilerini koruma şansları artacaktır. Bu yarışmaya bütün öğrencilerimizin katılmasını arzu ediyoruz. Yeşilay gençliği yeniden filizleniyor" diye konuştu.

Yarışmaya katılmak için www.yesilay.org.tr adresinden yarışma başvuru formu indirilip dolduruluyor ve eserle beraber gönderiliyor. Yarışma 1 Mayıs 2009 tarihinde sona eriyor. Yarışma sonuçları 19 Mayıs 2009 tarihinde açıklanması hedefleniyor. Eserler; posta veya kargo ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanlığı Nuruosmaniye Cad. No:17-1 Cağaloğlu-İstanbul adresine, Faks ile 0212 522 84 63'e, e-posta ile yarisma2009@yesilay.org.tr adresine başvuru formu ile birlikte gönderiliyor.

Yarışmaya ilk ve ortaöğretim öğrencileri katılabiliyor. Yarışmada dereceye giren eserler Yeşilay Dergisi'nde ve Yeşilay web sitesinde yayımlanacaktır. Ödül olarak birincilere dizüstü bilgisayar, ikincilere dijital fotoğraf makinesi, üçüncülere cep telefonu verilecek. 4 dalda yapılan yarışmada toplam 24 kişi ödül kazanacak.

iha
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2009 Cuma 12:33:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sabire nur pektaş IP: 85.110.217.xxx Tarih : 2.03.2009 13:28:13

bence harika bir yarışma