16
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

BESYO sınavları elektronik ortamda

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksel Okulu (BESYO) Öğretim Üyesi Yakup Paktaş, özel yetenek sınavlarının elektronik ortamda kuşkuya yer vermeden yapılacağını söyledi.

Tokat'ta BESYO Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü ve Antrenörlük Eğitimi Bölümü sınavı başvuruları başladı. 24 Ağustos 2007 tarihinde sona erecek olan başvurular sonunda iki aşamalı sınav 27-31 Ağustos 2007 tarihleri arasında yapılacak. Yapılan sınavla Beden Eğitimi Öğretmenliği bölümüne 10 bayan 20 erkek, Antrenörlük Bölümüne ise 15 bayan 25 erkek öğrenci alınacak.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan BESYO Öğretim Görevlisi Yakup Paktaş, sınavların tamamen elektronik ortamda yapılacağına dikkat çekerek, "Sınava katılan öğrencilerimiz branşlarında ilk elemede 50 puan üzerinde puan almak zorunda. İkinci aşamada ise koordinasyon sınavı yapılacak. Sınavlarımız elektronik sistemde yapılacak. Öğrenciler elektronik panolardan derecelerini görerek aldığı puanı toplayabilecek. Puanlama sonunda öğrenci alımında ise ÖSS puanı da dikkate alınarak değerlendirilecek" dedi.

Paktaş, sınavlarda branşları göz önünde bulundurduklarını ifade ederek, "Geçen sene koşu ve koordinasyon üzerine sınav yapmıştık. Bu sistemden vazgeçtik. İlimizdeki sportif kamuoyunu düşünerek tekrar branş sınavını ön plana çıkarttık. Branş ve koordinasyon sınavı olarak sistemimizi değiştirdik. Bu sınavda hedefimiz Tokat ve çevresinde ön plana çıkmış sporcularımızı iyi bir eğitimle birleştirip akademik yapıyla birlikte alanlarında en üst seviye çıkartmak" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2007 Salı 17:41:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?