30
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

'Beyaz Bayraklı' okul sayısında artış!

Sağlık ve güvenin simgesi kabul edilen Beyaz Bayraklı okul sayısı eğitimde model olan Burdur’da hızla artıyor. Beyaz bayraklı okul sayısı 5’ten 12’ye çıkarken, 28 okul da sırada bekliyor. 

OKS ve ÖSS’deki başarılarının ardından bu konudaki projeleriyle model olan Burdur’da, sağlıklı ve güvenli eğitimin simgesi olan beyaz bayraklı okul sayısı da katlanarak artıyor. 5 olan Beyaz Bayraklı okul sayısı 12’ye çıkarken, 28 okulun bu konudaki başvuruları ise Milli Eğitim ve Sağlık il müdürlükleri tarafından inceleniyor. Eğitimde sağlık ve güvenin simgesi olan Beyaz Bayrak Projesi’ne ilgi giderek büyüyor.

Burdur’da 5 olan Beyaz Bayrak’lı okul sayısı 12’ye yükseldi. Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı’nın ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında yürüttüğü Beyaz Bayrak Projesi’ne Burdur’da ilgi artıyor. Okullara önemli bir prestij kazandıran sağlık ve güvenin simgesini olan Beyaz Bayrak’ı 7 okul daha kazandı. İlk etapta 5 olan Beyaz Bayraklı okul sayısı 12’ye çıkarken, 28 okulun müracaatı ve incelemeleri sürüyor.

28 OKUL SIRADA

Projenin ilk etabında 25 okulun müracaat ettiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Memiş Palanzekin, bu okullar arasında yapılan inceleme neticesinde Bahçelievler, Şeker, Gazi ve Gölhisar-Konak ilköğretim okulları ile Anadolu Öğretmen Lisesi’nin Beyaz Bayrak aldığını hatırlattı. Projenin ikinci etabında ise Şirinevler, Gölhisar Zübeyde Hanım ve Bucak Zübeyde Hanım anaokulları, Bucak Sağlık Meslek Lisesi, Bilim Sanat Merkezi ve Mesleki Eğitim Merkezi’nin Beyaz Bayrak almaya hak kazandığını açıklayan Palanzekin, 28 okulun da müracaatının incelemelerinin Sağlık İl Müdürlüğü ile birlikte yürütüldüğü bildirildi.

SAĞLIKLI OKULLAR

Milli Eğitim ve Sağlık il müdürlükleri, ilk ve ortaöğretim kurumlarında Beyaz Bayrak ve Sertifika için Okul Sağlığı Denetleme Formu’ndaki kriterler inceleniyor. Çocukların ruh ve beden sağlığının korunmasında hijyenik ortamın sağlanması, eğitim-öğretimde laboratuvar, atölyeler, sanat ve spor alanlarının en iyi düzeyde donanıma eriştiği 100 üzerinden değerlendirerek 90 ve üzerinde puan alan okullar Beyaz Bayrak alıyor. Beyaz Bayrak, ayrıca okulda içme suyunun sağlıklı, okulda revir, ecza dolabı gibi ilk müdahalenin yapılabildiğini imkanlar, yeşil alan ve çevresinin düzenli olduğunu gösteriyor.

 

iha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2008 Salı 11:19:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?