26
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Beypazarı Lisesi şampiyon oldu

Dünya Liseler Atletizm Şampiyonası'nda, Ankara Beypazarı Lisesi bayanlarda takım halinde şampiyon oldu. Estonya'nın başkenti Tallinn'de dün sona eren şampiyonada piste çıkan Türk atletler, bireysel olarak 6, takım halinde ise 1 birincilik elde etti.

Ankara Beypazarı Lisesi, bayanlarda topladığı 695 puanla, 691 puanlı Çin Halk Cumhuriyeti'ni geride bırakarak takım halinde birinciliğe uzandı. Beypazarı Lisesi, bu sonuçla Türk atletizm tarihinde de bir ilke imza atmayı başardı. 25-26 Mayıs'ta Bursa'da yapılan Liseler Türkiye Şampiyonası'nda Ankara'yı temsil eden Beypazarı Lisesi, 13.086 puanla Türkiye Şampiyonu olurken en yakın rakibine de 1.053 puan fark atmıştı.

Estonya'daki yarışların erkekler kategorisinde ise İzmir Hayrettin Duran Lisesi takım halinde 4.lüğü elde ederken, Türkiye Erkek Karma Takımı da şampiyonadan 3. sırada ayrıldı. Milli atlet Pınar Aday, ilk gün yarışlarında, bayanlar uzun atlamada 6.05'lik derecesiyle yıldızlar Türkiye rekorunu kırdı. Şampiyonanın son gününde altın madalya kazanan Türk atletler ve branşları şöyle: Gamze Barlas (3 adım atlama), Ümit Sungur (sırıkla atlama), Pınar Aday (100 metre engelli), Toros Pilikoğlu (100 metre), Yiğitcan Kaya (110 metre engelli), Kübra Sesli (3 adım atlama), Ankara Beypazarı Lisesi Bayan Takımı (İsveç bayrak).

 

Zaman
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2009 Pazartesi 16:06:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?