29
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

Bilkent'ten 450 öğrenciye burs

Bilkent Üniversitesi, bu yıldan itibaren her yıl 450 öğrenciye, üniversitenin eğitim-öğretim ücretinin yarısının karşılanmasını öngören "Destek Bursu" sağlayacak.

Bilkent Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdullah Atalar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversite kurulduğundan bu yana başarılı öğrencilere "kapsamlı burs" sağlandığını belirtti.

Bu yıldan itibaren, Bilkent Üniversitesini tercih edecek öğrencilere "Destek Bursu" vermeyi kararlaştırdıklarını kaydeden Atalar, bu bursun da kapsamlı burs gibi üniversitelerini tercih eden başarılı öğrencilere verileceğini söyledi. Destek bursunun eğitim-öğretim ücretinin yarısının ödenmesini öngördüğünü ifade eden Atalar, bu bursu kazanan öğrencilerin, yıllık eğitim-öğretim ücretinin yarısı olan KDV dahil 7 bin 700 YTL'yi ödemeyeceklerini kaydetti.

Destek bursu için toplam 450 kontenjan ayrıldığını belirten Atalar, destek bursundan yararlanmak isteyen adayların, burs verilecek programları 2008-Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nda görebileceklerini bildirdi. Destek bursu kontenjanının, Hukuk Fakültesi dışındaki tüm programlar için ayrıldığını kaydeden Atalar, bursun, öğrenci mezun oluncaya kadar verileceğini, öğrenci derslerinde başarısız olsa bile bursun kesilmeyeceğini belirtti.

Atalar, destek burslu programların taban puanlarının tam burslu programlardan düşük, ücretli programlardan yüksek olacağını belirtti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdullah Atalar, 2 yıllık meslek yüksekokulu öğrencilerine de destek bursu verileceğini, böylece meslek yüksekokulu öğrencilerine ilk kez burs vermeye başlayacaklarını söyledi.

AA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2008 Pazartesi 10:10:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?