16
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

Bir hayata iki meslek sığdırdı

Anadolu Ajansı İstanbul Bölge Müdürlüğü ve TRT Haber Dairesi Başkanlığı görevlerinde bulunan Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Atilla Girgin, profesörlüğe atandı. 

Yaşamının 25 yılını gazetecilik faaliyetiyle dolduran; emekliliğinin ardından akademisyenlik ve yazarlıkla ikinci hayatına başlayan Atilla Girgin, gençlere örnek olacak yaşamında profesörlük noktasına ulaştı. 

Gazeteciliğe 1968 yılında başlayan ve Anadolu Ajansı Genel Müdür Danışmanlığı görevini bırakarak 1994 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde kadrolu öğretim görevlisi olarak çalışmaya başlayan Girgin, gazetecilik konusunda yazdığı çok sayıda bilimsel kitap, bildiri, makale ve derslerle kendisini azimle profesörlüğe taşıdı.
Atilla Girgin, 1997 yılında Marmara Üniversitesi’nde “Yerel Basın” konusunda yüksek lisans, 2000 yılında İstanbul Üniversitesi’nde “Yazılı Basın Haberciliğinde Etik” konusunda doktora yaptı. Girgin, halen Marmara, İstanbul ve Yeditepe Üniversiteleri İletişim Fakülteleri’nde lisans, yüksek lisans ve doktora dersleri veriyor.

Üretken yazar

Girgin’in, “Türkiye’de Yerel Basının Gelişmesi”, “Haber Yazma Teknikleri”, “Yazılı Basında Haber ve Habercilik Etik’i”, “Türk Basın Tarihi’nde Yerel Gazetecilik”, “Haber Yazmak” ve “Uluslararası İletişim, Haber Ajansları ve Anadolu Ajansı”, “Söyleşi mi? Röportaj mı?” konularında yayımlanmış yedi bilimsel kitabı bulunuyor. 

Atilla Girgin ayrıca, 2003 yılının başında, mesleki ve özel anılarından oluşan 41 öykülük “Gazeteci Olmak Önce Adam Olmak Demektir” adlı bir kitap yayımladı. 

Evli ve bir çocuk babası olan Girgin, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Ankara Gazeteciler Cemiyeti, İletişim Araştırmaları Derneği (İLAD), Türkiye Bilişim Derneği, Basın Enstitüsü Derneği ve Basın Konseyi Yüksek Kurulu Üyesi.

İÜHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2007 Pazartesi 10:10:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?