25
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Bir mektup iki hayatı değiştirdi

Dört yıl önce Koç Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Semahat Arsel'e mektup yazarak okullu olan iki kız takdirle mezun oldu. Şimdi hedefleri üniversite.

Koç Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Semahat Arsel’e, “Evlenmek değil, okumak istiyoruz. Yardım edin” diye mektup yazarak okuma olanağına kavuşan Diyarbakırlı kardelenler 19 yaşındaki Sultan Tazuyak ile halası 18 yaşındaki Nazlı Tazuyak okullarını başarıyla bitirerek mezun oldu.

Diyarbakır’ın Silvan ilçesine bağlı Susuz köyünde yaşarken 2005’de Semahat Arsel’e, “Ailelerimiz bizi okutmuyor. Eğer okula gidemezsek kocaya verileceğiz. Ama, biz okumak istiyoruz” diyerek mektup yazan Sultan Tazuyak ile halası Nazlı Tazuyak, Gaziantep Kolej Vakfı Lisesi’ni (GKV) yerleştirilmişti.

Hedefleri hukuk
Okullarını başarıyla tamamlayan hala-yeğen GKV’de düzenlenen mezuniyet töreninde takdir ve diplomalarını GKV Mütevelli Kurul Başkanı Nüket Ersoy’un elinden aldı. Hala-yeğen, “Üniversite sınavını da kazanıp bize bu imkânı sağlayan Semahat Arsel ve Nüket Ersoy’un yüzünü kara çıkarmayacağız” dedi.

Hukuk okumak istediklerini söyleyen Sultan ve Nazlı Tazuyak’ın diploma törenlerine önceden belirlenen programı nedeniyle katılamadığını bildiren Semahat Arsel, gönderdiği mektupta onları kutlayıp, “Dört yıl evvel bana gönderdiğiniz ilk mektubunuz ile son gönderdiğiniz davet mektubu arasındaki olumlu fark, aldığınız eğitim sonucunda ne kadar geliştiğinizi gösteren güzel bir örnek. Sizleri yetiştiren sayın Nüket Ersoy ve diğer değerli öğretmenlerinize ne kadar teşekkür etsek az. Onlar, Türkiye Cumhuriyeti’nin hakiki destekçileri. Bundan sonra ne yapacağınızı ÖSS sonucu belirleyecek. Ne olursa olsun, yaşam kalitenizi ve yüksek değer ölçülerinizi geliştirerek, kendi kendinizi en olumlu şekilde yetiştirmeye çalışmalısınız. Başarılarınızın devamını diler, yanaklarınızdan öperim” dedi.

Semahat Arsel, Nüket Ersoy’a da kardelenlerin mezun olduktan sonraki durumlarıyla ilgilenmesi ricasında bulunurken, desteklerinin bundan sonra da devam edeceğini ifade etti.
 

Radikal
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2009 Pazar 20:02:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?