25
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

'Bitlis' sürprizi!

Üniversite adaylarının katıldığı Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) Türkçe Sosyal (TS) dalında Türkiye birincisi olan Bitlis'te büyük sevinç yaşanıyor.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, LYS sonucunda TS dalında il bazında birinciliği Bitlis'in aldığını açıkladı. Bu sonuç karşısında oldukça mutlu olan İl Milli Eğitim Müdürü, il dışında olan Vali Nurettin Yılmaz'ı telefonla arayarak sevincini paylaştı. Ardından bir basın toplantısı düzenleyen Bitlis Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, Türkiye'nin ezberini bozduklarını söyledi. Korkmaz, başarının düzenli çalışma ve fiziki altyapı sonrasında geldiğini belirterek, "ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, LYS sonucunu bugün açıkladı. Açıklanan sonuçlara göre, Bitlis Türkçe Sosyal dalında Türkiye birinciliğini elde eti. Emeği geçen başta Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz olmak üzere öğretmen, yönetici ve dershanelere teşekkür ediyorum" dedi.

"ÖĞRENCİLERİMİZİ BİREBİR TAKİBE ALDIK"

İki yıldan bu yana yürütülen projenin meyvesini aldıklarını ifade eden Korkmaz, öğrencileri yakın takibe aldıklarını ve bunun sonucunda başarı elde ettiklerini belirterek, "İki yıldır yürüttüğümüz 'Gelişim için Değişim Projesi' ile öğrencilerimizi bire bir takip ettik. Bu projede hem okulları hem de öğrencileri hedefledik. 2 yıllık bir çalışma sonunda bugün belirli bir yere geldik. Bu sevincimizi sizinle paylaşmak istedik. ÖSYM Başkanımızın açıklamalarına göre, Türkiye'de puan gruplarının birincisi Matematik ve Fen grubudur. MF grubunda Kırşehir, Türkçe Matematik puan türünde Sinop ve Türkçe Sosyal türünde ise Bitlis birinci oldu" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'NİN EZBERİNİ BOZDUK"

Milli Eğitim Müdürü Korkmaz, alınan bu sonuçla Türkiye'nin ezberini bozduklarını belirtti. Korkmaz, geçen yıllardan bugüne kadar gelinen noktayı özetleyerek, "2006 yılında 68'nci sıradaydık. 2007 yılında aynı puan türünde 74'ncü iken 2008 yılında da 73'ncü olduk. 2009 yılında 69'ncusu iken, 2010 yılında Türkiye'nin ezberini bozduk ve Türkiye birincisi olduk. Bu işte başta Bitlis Valisi olmak üzere ekibimizin büyük emeği geçti. Biz Valimizle birlikte tüm liselerin son sınıf öğrencilerini ziyaret ettik. İlk sınavda alınan başarısızlıkları masaya yatırarak, eksikliklerimizi tamamladık. İkinci sınavda ise böyle bir başarıyı yakaladık" şeklinde konuştu.

"BİRİNCİ OLMAK KOLAY OLMADIĞI GİBİ, BİRİNCİLİKTE DURMAK DA ÇOK DAHA ZORDUR"

Korkmaz, fiziki altyapıya başta Bitlisli iş adamları olmak üzere valiliğin de desteklerini alarak en aza indirmeye çalıştıklarını, bunun başarıda etkili olduğunu düşündüklerini söyledi. Korkmaz, şunları söyledi:

"Biz lise müdürlerimizle bire bir toplantılar yaparak değerlendirmeler yaptık. Burada rehber öğretmenlerimizin de büyük emekleri var. LYS'de ilk sonuçlar açıklandığında çok da memnun olmadık. Bütün okul müdürleri, rehber öğretmenlerimizi ve dershane yöneticilerimizi toplayarak, puanlarını önlerine koyduk. Önümüzdeki süreyi de iyi kullanmamız gerektiğini kendilerine izah ettik. Öğretmenlerimiz bu süre içinde iyi çalışarak bizleri mahcup etmediler. Bugün Türkçe Sosyal dalında 81 il içerisinde Bitlis'i birinciliğe taşıdılar. Birinci olmak kolay olmadığı gibi birincilikte durmak da çok daha zordur. Biz bunun bilincindeyiz."

UEFA ŞAMPİYONU İSPANYA İSE BİZ DE 2010 TÜRKİYE SOSYAL ŞAMPİYONUYUZ"

Daha sonra ekibini telefonla arayarak, elde edilen başarıdan dolayı kutlayan Korkmaz, "Sonuçlar açıklandı Türkiye'de Türkçe ve Soysal'da Türkiye birincisiyiz gözümüz aydın. Nasıl bu yılın şampiyonu İspanya ise 2010 Türkiye Sosyal şampiyonu da Bitlis'tir. Emeğiniz çok geçti hepinizi tebrik ediyorum" şeklinde sevincini dile getirdi.

Milli Eğitim Korkmaz açıklanan sonuçlardan sonra telefonlarla gelen tebrikleri de kabul etti.

 

.
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2010 Perşembe 14:33:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?