15
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

BM Onur ödülü aldı

Her yıl başarılı ve etkili sosyal sorumluluk projelerine verilen Birleşmiş Milletler Onur Ödülü bu yıl Milliyet'in "Baba Beni Okula Gönder" kampanyasına verildi


Milliyet'in, kız çocuklarının okula kazandırılması amacıyla yürüttüğü "Baba Beni Okula Gönder" kampanyası, 6 Kasım'da Londra'da düzenlenen törenle Birleşmiş Milletler Onur Ödülü'nü aldı.
Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği'nin 16 yıldan bu yana düzenlediği ve halkla ilişkiler alanında en başarılı kampanyalara verilen "IPRA 2007 Altın Ödülleri"nin özel kategorisi olan Birleşmiş Milletler Onur Ödülü, her yıl en başarılı ve etkili sosyal sorumluluk projelerine veriliyor.


Cinsiyet eşitliğini amaçlıyor
Tarihi Waldorf Oteli'nde yapılan törende, Milliyet'in ödülünü İcra Kurulu üyesi Tijen Mergen ve Yayın Danışmanı Nurcan Akad'a BM Halkla İlişkiler Bölüm Başkanı Elizabeth Baldwin-Penn verdi.
Elizabeth Baldwin-Penn, törende yaptığı konuşmada, "Baba Beni Okula Gönder" kampanyasının basit mesajlarla toplumun geniş katmanlarına ulaşmakta etkili olduğunu, 'evrensel ilköğretimi başarmayı, cinsiyet eşitliğini ve kadını güçlendirmeyi' hedefleyen çizgisiyle BM Milenyum gelişim hedeflerini yansıtan bir kampanya olduğunu söyledi.
Baldwin-Penn, "Milliyet'in 'Baba Beni okula Gönder' kampanyası, Türkiye'de kadının eğitime erişimine odaklanıyor. Bu girişim, kızlar için 21 yurt inşasına mali destek sağlamaya yardımda, ebeveynleri, öğretmenleri ve Milliyet gazetesi okuyucularını eğiterek sosyal farkındalık geliştirmede yardımcı oldu. Milliyet'e 'Baba Beni Okula Gönder' kampanyası için onur ödülü sunmaktan mutluluk duyuyorum" dedi.
Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği (IPRA) tarafından halkla ilişkiler alanında başarılı kampanyalara verilen "IPRA 2007 Altın Ödülleri" bu yıl 21 kategoride düzenlendi. ABD, İngiltere, Kanada, Almanya, İsveç, Hindistan, Tayvan, Polonya, Bulgaristan, Çin, Macaristan, Endonezya ve Romanya'dan katılan şirketlerle birlikte, Türkiye'den de iki kurum "Altın Ödül" aldı.
Petrol Ofisi, F1 Türkiye Grand Prix'si sponsorluk dalında ödüllendirilirken, Turkcell, "gönüllülerin hayat ormanı" projesiyle iç iletişim dalında ödüle hak kazandı. BM Onur Ödülü sahibi ise Milliyet oldu.
Halkla ilişkiler ödüllerini IPRA 2007 Dönem Başkanı Philip Sheppard verdi.

Nevsal Elevli/ Milliyet
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2007 Cuma 11:42:33
Güncelleme :9 Kasım 2007 Cuma 11:50:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?