16
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

Bolu'nun gururu oldular

Uluslararası Araştırma Projeleri Yarışması'nda, Fizik dalında birinci olan Bolu Fen Lisesi öğrencileri Gonca Gül Yıldırım ve Merve Öztürk Bolu'nun gururu oldular. Başarılı öğrenciler ve öğretmenleri Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ı makamında ziyaret etti. 

01-04 Mayıs 2007 tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenen 16. Uluslar arası Araştırma Projeleri Yarışması'nda, fizik dalında hazırladıkları proje ile birinci olan Bolu Fen Lisesi son sınıf öğrencileri Gonca Gül Yıldırım ve Merve Öztürk, "Magnetic alanın termal boyut değişimine etkilerini ışıkta girişimle algılanması" konulu projeleri ile birinciliği elde ettiler. 

17 ülkeden 19 projenin katıldığı uluslar arası platformda gerçekleştirilen yarışmada Türkiye'de lise ve dengi okullar arasında yapılan elemeye 511 proje katıldı. Fizik dalında 23, kimya dalında 22 ve biyoloji dalında da 20 proje olmak üzere 65 tanesi sergilenmeye değer görüldü. 

Belediye Başkan Yılmaz, öğrencileri kutlayarak başarılarının devamını diledi. Başkan Yılmaz, "Bu tür uluslar arası organizasyonlarda, ilimizi en iyi şekilde temsil ederek adını daha geniş platformlara yayan bu pırlanta gibi öğrencilerimiz için ne yapsak azdır diye düşünüyorum. Bolu Fen Lisesi eğitimcilerini de kutlamak istiyorum. Bu öğrencileri eğiterek topluma faydalı insanlar olmasında emeği geçen herkesi alkışlıyorum. Öğrencilerimizin başarılarının devamını diliyorum" dedi. 

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz daha sonra, Bolu'ya birinciliği getiren öğrencilere ve öğretmenlerine hediye verdi.
iha
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2007 Cuma 11:14:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
faruk dündar IP: 88.249.161.xxx Tarih : 5.01.2008 01:46:38

bizimkiler yapmıcakta kim yapcak ben de bolufenden aynı sene mezunlarındanm gururluyum ....allah devamını nasip etsin..