28
Mayıs
2024
Salı
EĞİTİM

Boş kontenjanlara başvuru bugün

Üniversitelerin lisans ve önlisans programlarındaki 73 bin 815 boş kontenjan için başvuru süresi bugün başlıyor. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), üniversitelerdeki merkezi yerleştirme ve kayıtlar sonucunda boş kalan kontenjanlara ek yerleştirme yapacak.

Ek yerleştirme kontenjanlarına, 2006-ÖSS'ye başvuran ve 2006-ÖSYS merkezi yerleştirme sonunda açıköğretimin kontenjansız programları dışında hiçbir yükseköğretim programına yerleşmemiş adaylar başvurabilecek. Bunun dışında, yeni açılan yükseköğretim programları ile merkezi yerleştirmede kontenjanı dolmayan ve en küçük puanı oluşmayan yükseköğretim programları, ilgili puanı hesaplanmış tüm adaylar tarafından tercih edilebilecek.

Merkezi yerleştirmede kontenjanı dolan ve en küçük puanı oluşan ancak yerleştirilen adaylardan birkaçının kayıt yaptırmaması nedeniyle kontenjan açığı oluşan lisans programlarını ve kılavuzda yer alan Tablo B3'teki ön lisans programlarını, yalnız programın en küçük puanına eşit veya daha büyük puana sahip olan adaylar tercih edebilecek. Tablo 3A'daki önlisans programları için en küçük puan koşulu aranmayacak.

2006 yılında özel yetenek sınavı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarına kesin kayıt yaptırmış olanlar da 2006-ÖSYS ek yerleştirmeye başvurabilecek.


aa
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2006 Pazartesi 10:43:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?