20
Mayıs
2024
Pazertesi
EĞİTİM

Bu da seyyar anaokulu

Iğdır Valiliği tarafından İstanbul Üsküdar Belediyesi'nden temin edilen ve 'Seyyar Anaokulu'na dönüştürülen otobüslerde öğrencilerin Türkçe ve İngilizce öğrenmeleri sağlanıyor.

Yüzbaşı Abdurrahman Özalp İlköğretim Okulu bahçesindeki mobil anaokulunu ziyaret eden Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı, "Üsküdar Belediyesi'nce Valiliğimize hibe edilen 4 adet otobüsü anasınıfına çevirdik.

Kırsal kesimde okul öncesi eğitime gidemeyen fakir aile çocuklarının sosyal ve eğitim imkanlarından faydalanabilmeleri için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ile Kız Meslek Müdürlüğümüzle işbirliği yapılarak bu projeyi hazırladık. Anaokullarının yemek ve kıyafetleri Valiliğimizce karşılanmıştır. Mobil anaokuluna devam eden Türkçe'yi bile konuşmakta zorlanan çocuklar şimdi Türkçe'yi çok iyi bir şekilde konuşuyorlar. Çocuklara ana dilimiz yanında İngilizce, hatta bilgisayar bile öğretiliyor. Okul öncesine büyük önem veriyoruz. Bu öğrencilerin kazanılması en büyük mutluluktur" dedi.

Vali Karahisarlı, ayrıca, öğrenci velileri ile de sohbet ederek, ''Bütün çocuklarınızı okul öncesi eğitim için anaokuluna gönderin. En iyi şekilde yetişsinler" diye konuştu.
Anaokulu öğretmeni Hazime Akıllıoğlu ise, "Anaokuluna gelen öğrencilerin bütün giderlerini biz karşılıyoruz. Veli, ücretsiz olduğu için öğrencisini isteyerek getiriyor. Büyük bir başarı sağladık. Türkçe bilmeyen 21 öğrenci şu anda çok güzel Türkçe konuşuyor" ifadelerini kullandı.

.
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2008 Çarşamba 13:59:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?