19
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Bu kızlara ne oldu böyle?

İstanbul'da Bahçelievler ile Bağlar liselerinde okuyan kız öğrenciler arasında önceki gün meydana gelen "döner bıçaklı kavga"ya karışan 5 kız adliyede ifade verdi. G.B.M.'yi bıçaklayan Y.B. ifadesinde, döner bıçağının kendisine ait olmadığını, okula gitmeden önce de polise haber verdiklerini öne sürdü. Öğrenciler tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

'Korunmak içindi'
Y.B. ifadesinde şunları söyledi: "Bahçelievler Lisesi'nde okuyan Z. isimli bir kız arkadaşım, Z.A. ile konuşmak istedi. Buluşmada bir sorun olmaması için ben de onunla gittim. Olaydan önce polise haber verdik. Z., Z.A.'nın eski erkek arkadaşıyla çıkıyordu.
Buluşmaya gittiğimizde Bahçelievler Lisesi'nin öğrencileri bize saldırdı. Hatta onlarda döner bıçağı vardı. Kendimi korumak için birinin elinden bıçağı alıp tanımadığım birinin bacağına iki defa vurdum. Bıçak kesinlikle bana ait değil."
Bahçelievler Lisesi öğrencisi olan ve kavgaya karışan B.K. da olayı şöyle anlattı:
"Bizim okulda okuyan bir kız öğrenci, Bağlar Lisesi'ndeki kızlara bizim onlara küfrettiğimizi söylemiş. Onlar da çıkışa geleceklerine dair okula haber gönderdiler. Biz de destek olmak için G.B.M. ile birlikte yanlarına gittik. Bir anda tekme atmaya başladılar. Biz de onların üzerine çullandık. Benim yüzümü tırmaladılar."
Olayın "erkek meselesi" olmadığını savunan B.K., Y.B.'nin döner bıçağını, Z.A.'nın erkek arkadaşı Y.A.'dan bulduğunu söyledi. Olayın ardından dün lisede soruşturma başlatıldı.

Disiplin korkusu
Okulda kız kavgalarının çokça yaşandığını söyleyen E.K. adlı kız öğrenci, kızlar arasında 'Baktın, çarptın' gibi nedenlerden dolayı kavga çıktığını belirtti. S.D. isimli bir kız öğrenci de, "Disiplin cezası almamak için dışarıda kavga ediyorlar. Kızlar kesici aletler taşıyor" dedi.

'Yüzümü tırmaladılar'

Kavgaya karışan ancak gözaltına alınmayan Bahçelievler Lisesi öğrencisi B.K. (solda) olayı, "Kızlarla önce konuştuk, daha sonra sürtüşme oldu. Bir anda tekme atmaya başladılar. Biz de onların üzerine çullandık. Yüzümü tırmaladılar" sözleriyle anlattı.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2006 Cuma 00:49:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?