20
Mayıs
2024
Pazertesi
EĞİTİM

Büyük yarışa iki gün kaldı

Öğrenci Seçme Sınavı adaylarının en geç saat 08.45’te sınav yerlerinde hazır bulunması gerekiyor. Adayların sınav giriş ve kimlik belgesi ile bir fotoğraf bulundurması gerekiyor

Kitapçıklar dağıtıldıktan sonra adaylar ilk 90 dakikada sınav salonundan dışarı çıkamayacak. 

Üniversiteye girmek isteyen yaklaşık 1 milyon 530 bin adayın katılacağı Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) pazar günü yapılacak. Adayların, salona giriş işlemlerinin zamanında tamamlanabilmesi için sınav günü, en geç saat 08.45’te sınav yerlerinde hazır bulunmaları istendi.


Adayların sınava gelirken yanlarında mutlaka sınav giriş ve kimlik belgesi, fotoğraflı, resmi onaylı özel bir kimlik belgesi ile bir fotoğraflarını bulundurmaları gerekiyor.
Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi ve pasaport özel kimlik olarak kabul edilecek. Sınavda, salon görevlileri adayı sınava giriş ve kimlik belgesinden tanımakta zorlanırsa, adaydan fotoğraflarını göstermelerini isteyebilecek. Sınav kimlik belgesi ile özel kimlik belgesini yanında bulundurmayan aday, hiçbir şekilde sınava alınmayacak. Cep telefonuyla sınav binasına gelen adaylar kesinlikle sınava alınmayacak.

Baş açık olacak
Başları açık olmayan veya kılık kıyafetleri yürürlükteki mevzuata uygun bulunmayan adaylar sınava alınmayacak. Soru kitapçıkları dağıtıldıktan sonra adaylar ilk 90 dakika ve son 15 dakika içerisinde sınav salonunu terk edemeyecek.
Sınav saat 09.30’da başlayacak ve tek oturumda, 195 dakika sürecek. Sınavda, 30’ar soruluk 8 test yer alacak. Önlisans programlarını tercih edecek adayların ilk 4 testi yapmaları yeterli olacak. Lisans programlarını tercih edecek adayların ise bu 4 teste ek olarak, alanları doğrultusundaki 2 testi daha yapmaları gerekiyor.
Üniversitelerin yabancı dil bölümlerinde okumak isteyen adaylar, ÖSS’nin yanı sıra 22 Haziran’da yapılacak Yabancı Dil Sınavı’na katılacak. Sınav sonuçlarının, 10-15 Temmuz arasında açıklanması planlanıyor

....
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2008 Cuma 07:59:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?