27
Mayıs
2024
Pazertesi
EĞİTİM

Büyüklüğümüz okullarda gizli

81 ilden öğretmenleri Çankaya Köşkü'nde ağırlayan Gül, 'Öğrenci sayımız bir çok ülkenin nüfusundan fazla. Bu Türkiye'nin büyüklüğünü göstermekte' dedi

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, Öğretmenler Günü için Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve 81 ilden gelen öğretmenlerle Köşk’te yemek verdi. Konukları resepsiyon salonunun girişinde karşılayan Gül, davetliler arasında bulunan Kayseri Lisesi’nden coğrafya öğretmeni Mefkure Kılınçarslan’ın elini öptü ve fotoğraf çektirdi.

“Mutlu, huzurlu, modern ve güçlü bir ülke olmanın yolu eğitimden geçmektedir” diyen Cumhurbaşkanı Gül, “Birçok devletin, ülkenin nüfusundan daha büyük bir öğrenci sayısına sahibiz. Bu aynı zamanda Türkiye’nin büyüklüğünü göstermekte ve bununla da gurur duymaktayız” diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu da, Öğretmenler Günü’nün bir yandan öğretmenlere duyulan minnet ve değeri gösterme fırsatı verdiğini dile getiren Çubukçu, bir taraftan da kutsal öğretmenlik mesleğinin sorunlarının kamuoyunda daha etkili bir şekilde tartışılmasına vesile olduğunu belirtti.

650 bin kişilik kadro
Türkiye’de ilk ve ortaöğrenimde 644 bin 106 öğretmenin yaklaşık yarısı (305 bin) kadın. Okullarda kadın yönetici oranıysa sadece yüzde 7.
MEB’in 2008-2009 eğitim yılı verilerine göre okul öncesinde ve ilköğretimde kadın öğretmenler çoğunlukta. Ortaöğretimde, genel liselerde ve mesleki ve teknik eğitim liselerinde ise erkek öğretmenler çoğunlukta. Yine 2008-2009 akademik yılı verilerine göre üniversitelerde 40 bin 861’i kadın, 59 bin 643’ü erkek toplam 100 bin 504 öğretim elemanı görev yapıyor.

TÜSİAD: Gelişim şart
TÜSİAD’ın 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada ise “Üyesi olduğumuz OECD ülkeleri ve katılmayı arzu ettiğimiz AB’ye üye ülkeler ile kıyaslandığında geliştirilmesi gerektiği çok açık olarak görülen, öğretmenlerimizin çalışma koşulları ve sosyo-ekonomik konumlarına yönelik çalışmalar hızlandırılmalıdır” denildi.
 

.
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2009 Çarşamba 14:38:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?