16
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

Çelik'ten OKS genelgesi

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'na ilişkin (OKS) "bu yıl bir seferde 20 tercih alınacağını, ikinci bir tercih işleminin yapılmayacağını" bildirdi.

Çelik, "2007 OKS Tercih ve Yerleştirme İşlemleri" konulu yayınladığı genelgede, bu yıl tercih ve yerleştirme sisteminde yeni düzenlemeler yapıldığını duyurdu.

Genelgede, konuyla ilgili ayrıntılı açıklama ve kuralların (http://www.meb.gov.tr ile http://oks2007.meb.gov.tr) internet adreslerinde 2 Temmuz 2007 tarihinde yayınlanacak olan "Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzunda" yer alacağını belirten Çelik, adayların, velilerin ve okul yöneticilerin iş ve işlemlerde belirtilen sitedeki web sayfasını takip etmelerinin gerekli görüldüğünü kaydetti.

20 tercih alınacak

Genelgede, tercih ve yerleştirme işlemleri ile ilgili olarak dikkat edilmesi gereken hususlara ilişkin şunlar kaydedildi:

"-Adayın tercihlerinin doğruluğundan velisi, tercihlerin onaylanmasından ise veli ve okul müdürlüğü birlikte sorumlu olacaktır. Tercih sıralamalarının velinin isteğine uygun olmasına dikkat edilecek, okul müdürlüğünce onaylama işlemi tamamlanarak sisteme atıldığından emin olunacaktır. 

-Bu yıl bir seferde 20 tercih alınacak olup ikinci bir tercih işlemi yapılmayacaktır. I. ve II. yerleştirme işlemleri tercihine ve yerleşme e-kılavuzunda yer alan açıklamalara göre yapılacaktır. 

-Bu tercih başvuruları adayın velisi tarafından 09-14 Ağustos 2007 tarihleri arasından okul müdürlükleri aracılığıyla yapılacaktır. 

-İnternet bağlantısı olmayan veya tercih süresince teknik bir sebeple okuldan veya bağlantı sorunu olmayan ilçe/il milli eğitim müdürlüğünden tercih onaylama işlemlerini yapacaktır. Ayrıca tercih, yerleştirme ve kayıtla ilgili işlemler cumartesi ve pazar günleri de davam edecektir. 

-Adaylar, tercih dönemlerinde okul müdürlüğüne, kırtasiye, internet bağlantısı, fotokopi gibi giderler için okul aile birliği makbuzu karşılığında 5 YTL ödeyecektir."

Bu yıl ilk defa yerleştirme puanlarında ilköğretim başarı puanının (diploma notu) eklenmek suretiyle hesaplanacağını belirten Çelik, bu işlemle ilgili gerekli açıklamaların e-başvuru kılavuzunda yer almış olduğunu ve tercih yerleştirme e-kılavuzunda da görüleceğini kaydetti.


aa
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2007 Cuma 14:20:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?