20
Mayıs
2024
Pazertesi
EĞİTİM

Çift diploma veren okul


Öğrencilerine çift diploma veren Zeynep Mutlu Eğitim Vakfı Kemer Okulları, lisede Kanada Diploma Programı’nı uyguluyor.

Okuldan mezun olan öğrenciler dilerlerse Kanada üniversitelerine geçebiliyor. Bu program iki yıl önce, Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı, Kanada Manitoba Vatandaşlık ve Gençlik Bölümü, Kanada Eğitim Merkezi Şebekesi ve Zeynep Mutlu Eğitim Vakfı arasında yapılan bir anlaşmayla başladı.

Öğrenciler, liseyi bitirdiklerinde hem Türkiye hem Kanada diploması alıyorlar. Kanada’nın eğitim uzmanları ve kaynaklarını kullanan okulun öğrencileri, aynı zamanda Kanada’nın Manitoba eyaletinin de öğrencisi sayılıyor. Her öğrenciye bir Manitoba Eğitim Numarası veriliyor, not dökümleri ve transkriptler, Manitoba Eğitim Bakanlığı’nda da kayıt altına alınıyor. Öğrencilerin okuduğu ders kitapları ve izledikleri ders programı Kanada’daki lise öğrencisi ile aynı. Mezun olanlar, Manitoba üniversitelerine kabul edilebildiği gibi burs için de başvurabiliyor.

Kemer Kanada Lise Programı Müdürü Todd Cunningham, "Bize kayıt olan öğrenciler hem Türk, hem de Kanada diploması ile mezun olurlar. Kanada’ya üniversite okumaya gittiklerinde TOEFL veya SAT gibi İngilizce sınavlarına girmeleri gerekmez. Bu yıl bir proje üzerinde çalışıyoruz. Sadece Türk öğrenciler Kanada’ya gitmeyecek, oradan da Kanadalı öğrenciler buraya gelecek" dedi.

Kemer İlköğretim Müdürü Meral Bilgin ise "Amacımız, öğrencilerimizin hem İngilizce’yi, hem de Türkçe’yi iyi öğrenmeleri. Etüd takviye çalışmaları ile üçüncü bir dile ağırlık veriyoruz. İlköğretim 1, 2 ve 3’üncü sınıfta bir Türk sınıf öğretmenimiz bulunuyor. Ancak, bir de yabancı ve genellikle Kanadalı sınıf öğretmeni de sınıfa giriyor. Ders planını bu iki öğretmen yapıyor" diye konuştu.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2008 Çarşamba 14:18:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?