15
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

Çin malı eğitimciler geliyor!

Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Salih Alemdar, yakında Çin malı öğretmen ve eğitimcilerin ithal edileceğini iddia etti.

Madenci Anıtı önünde yapılan ve bir çok eğitimcinin de katıldığı basın açıklamasında konuşan Alemdar, bağlı bulundukları Milli Eğitim Bakanlığı'nda çalışanların ekonomik ve sosyal yönden bir çok sorunları bulunduğunu kaydetti. Kurumlar arasında ücret adaletsizliğin giderilmesini de isteyen Alemdar, aksi takdirde yakında ülkeye Çin malı öğretmen ve eğitimcilerin ithal edileceğini ileri sürdü.

Alemdar, "Ücret açısından farklı olan kurumlara sürekli personel akışı olmakta, ücreti düşük olan kurumlarda hem personel açığı meydana gelmekte, hem de personelin çalışma şevki, azmi, ruh ve heyecanı kalmamaktadır. Dolayısıyla personelin verimi düşmekte, iş kaybı artmakta. Devlet kurum ve kuruluşlarına olan güveni olumsuz etkilemektedir. Tüccar Devlet zihniyeti ile hareket eden hükümet bu haliyle ne eğitimin ne de eğitimcinin sorunlarını çözemez. Yarın Çin malı öğretmen ve eğitim çalışanı ülkemize taşınırsa şaşmayın. Çünkü 59.hükümet böyle istiyor. Hayırlı olsun. Bakalım millet bu uygulamaya ne diyecek? Göreceğiz" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 28 Mart 2007 Çarşamba 11:43:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?