25
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Çocuklar için hijyenik işbirliği

Milli Eğitim Bakanlığı ve Eczacıbaşı YİBO'lar için el ele verdi. Okulların tuvalet ve banyoları yenilenecek. Yaklaşık 71 bin öğrenci hijyen eğitiminden geçecek

Eczacıbaşı'nın Yatılı Bölge İlköğretim Okulları'na (YİBO) yönelik 'Eczacıbaşı Hijyen Projesi' için dev adım. Milli Eğitim Bakanlığı projeye destek verecek.
5 yıllık süreçte 30 okulu kapsayacak proje için dün İstanbul Modern'de protokol imzalandı. YİBO'lardaki ıslak mekanların tesisat altyapısı bakanlık tarafından onarılacak. Banyo ve tuvaletler VitrA ve Artema markalı ürünlerle yenilenecek. Bu okullardaki öğrencilere, Solo tarafından hijyen ve tuvalet eğitimi verilecek. Ayrıca 210 okulun yaklaşık 71 bin öğrencisi de kişisel hijyen eğitimiyle buluşturulacak.

İŞ DÜNYASINA ÖRNEK
Bakan Nimet Çubukçu yaptığı konuşmada 'Küçük yaşta aileden uzakta yetişen çocuklarımıza temel yaşam becerilerini kazandırmak, onları geleceğe hazırlamak, yaşadığı mekanların niteliğini artırmak bizlere düşmektedir. Proje iş dünyasının kendi iş alanlarında toplum bilincini nasıl artırabileceğine dair güzel bir örnek' dedi. Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı ise bakanlık desteğinden onur duyduklarını belirterek, 'Projenin bu destekle çocuklarımızın sağlıklı bir geleceğe hazırlanmasında daha etkin bir rol oynayacağına inanıyorum' diye konuştu.

5.5 milyon öğrenci eğitim gördü
PROJE kapsamında bugüne kadar Şanlıurfa, Sivas, Bilecik, Mardin, Adıyaman'daki
YİBO'lara 11 bin metrekare karo döşendi ve 6 bin 500 parça ürün monte edildi. 7 yıllık süreç içinde 43 ildeki 7 bin 139 okulda, 5.5 milyonu aşkın öğrenciye hijyen eğitimi verildi. BM tarafından belirlenen 'Bin yıl Kalkınma Hedefleri'ne en çok katkıda bulunan 10 projeden biri seçilen proje, daha pek çok ödülün de sahibi oldu.

Akşam
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2010 Cumartesi 14:15:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?