15
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

Çocuklara özel eğitim

İnternet kullanan çocuklara özel eğitim...

İngiltere'de polis, çocukları internet kullanırken kişisel bilgilerini açıkça kullanmanın tehlikelerine karşı eğitmek için bir site kurdu.

"www.thinkuknow.co.uk/cybercafe" adresindeki sitede, çocuklara internette tanışma ve sohbet sitelerinde yazışırken gerçek adlarını kullanmamaları, tam ev adreslerini ve telefon numaralarını kimseye vermemeleri, fotoğraflarını internete yüklemeden önce de iki kez düşünmeleri öneriliyor. Yeni siteyi kuran, polise bağlı Çocuk İstismarı ve Online Koruma Merkezi'nin Müdürü Jim Gamble, "Biz çocukların interneti kullanmalarını istiyoruz, ama bunu sanal dünyada kendilerini koruyacak biçimde yapmalarını da istiyoruz." dedi.

Merkezden yapılan açıklamada, çocukların yabancılarla online olarak konuşurken bilgisayar kamerası kullanmamaları, internette tanıştıkları kişilerle buluşmamaları, kendilerini mesaj listelerine eklemek isteyen yabancıları engellemeleri önerildi. Merkez, her ay 8 ila 11 yaşındaki çocuklarla ilgili 10 şikâyet aldıklarını belirtti. Yeni sitede internet kullanımının yanı sıra güvenli biçimde cep telefonu, sohbet odası ve elektronik posta kullanımı hakkında da ipuçları veriliyor.

ajanslar
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2007 Pazartesi 16:44:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?