19
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Diyarbakır'da sınav karmaşası

Diyarbakır'da bugün yapılması gereken seviye tespit sınavı, sınav kitapçıkları zamanında kente ulaşmadığından öğrenciler evlerine gönderildi.

Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü'nce kentteki öğrencilerin seviyelerini tespit etmek amacıyla yapılacağı bildirilen sınav, Ankara'dan gelecek kitapçıkların zamanında ulaşmaması nedeniyle yapılamadı. Sınavın ertelenmesi üzerine öğrenciler, evlerine gönderildi ve eğitim yapılamadı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Tekdemir, yaptığı açıklamada, müdürlük olarak öğrencilerin başarı durumlarını ölçmek amacıyla kent genelinde yılda 4 kez seviye tespit sınavı yaptıklarını belirtti.

Sınav kitapçıklarının zamanında okullara ulaşmaması nedeniyle bugün yapılması gereken sınavı ertelediklerini söyleyen Tekdemir, “Sınav kitapçıklarını taşıyan kargo aracının Adana'da arızalandığı ve başka araca aktarıldığı bilgisini aldık. Kitapçıklar vaktinde okullarda olmayacağından sınavı gelecek haftaya erteledik” dedi.

EĞİTİM AKSAMAYACAK

Seviye tespit sınavına ilköğretim okullarının bir, iki ve üçüncü sınıf öğrencileri haricindeki diğer tüm öğrencileri kapsadığını ifade eden Tekdemir, öğrencilerin eğitimlerinin aksayıp aksamayacağı konusunda ise “Sınava dahil olmadığından okula gelmeyen bir, iki ve üçüncü sınıf öğrencileri için belki sorun olabilir, ama diğerleri için eğitim normal olarak devam edecek” dedi.

Öte yandan, sınava girmek için defter ve kitaplarını almadan okula giden öğrencilerin evlerine gönderildikleri gözlendi.

EĞİTİM-SEN DAVA EDECEK

Eğitim-Sen Diyarbakır Şube Sekreteri Ecevit Odabaşı ise yaptığı açıklamada, dün okullarda ilköğretimin bir, iki ve üçüncü sınıf öğrencilerinden okula gelmemelerinin istendiğini; bugün okula gelen öğrencilerin ise sınavın ertelendiği söylenerek evlerine gönderildiğini bildirdi.

Diğer illerde yapılan bu sınavın Diyarbakır'da 3 haftadır ertelendiğini iddia eden Odabaşı, şöyle dedi:

“Bu sınav için öğretmenlere 5 saat ek ücret veriliyor. Ayrıca eğitim aksadı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nü hem eğitimi aksatmaktan hem de devleti zarara uğratmaktan dolayı dava edeceğiz. Sorumluların istifa etmesini istiyoruz.”

Vali Yardımcısı Suat Seyitoğlu ise sınavın ertelendiğini, ancak eğitimin aksamayacağını belirterek, “Okullar öğrencileri gönderemez. Bizim yazılı talimatımız olmadan böyle bir şey olamaz” dedi.

a.a
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2006 Cuma 14:53:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?