16
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

DÜ eğitime merhaba dedi

Düzce Üniversitesi (DÜ) Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, 2007- 2008 akademik yılı açılışında yaptığı konuşmada, "Tek amacımız yüzünü dünyaya dönmüş, bilgiyi üreten ve yayan, bilgiye ulaşan ve kullanan, bölgemizin ve ülkemizin sorunlarına çözüm önerileri üreten ve katma değer yaratan, çağdaş ve demokratik bir Cumhuriyet üniversitesi olabilmektir" dedi.

DÜ, 2007-2008 akademik yılı üniversitenin spor salonunda düzenlenen törenle başladı. Törene Düzce Valisi Ercan Topaca, DÜ Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, AK Parti Düzce Milletvekili Prof. Dr. Celal Erbay, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, DÜ'nin akademik personeli ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Rektör Şerifoğlu, üniversitenin 3 fakülte, 2 yüksekokul, 2 meslek yüksekokulu, 3 enstitüsü ile Araştırma ve Uygulama Hastanesinde 411 idari, 477 akademik personel görev yaptığını söyledi. Şerifoğlu, Abant İzzet Baysal Üniversitesi'ne bağlı olarak faaliyet gösteren fakülte ve yüksekokullardan şimdiye kadar 8 bin 146 mezun verildiğini belirterek, "Üniversitemiz adına ilk olarak 2007 yılında 269 mezun vermiş bulunuyoruz. Akademik yılbaşı itibariyle mevcut kayıtlı öğrenci sayımız 5 bin 697'dir. İnsanlığın giderek karmaşıklaşan çeşitli problemlerine çözümler üreten araştırmalar ve çalışmalar ile üretilen bilgiyi yayan yayınlar yapan, meslek insanları yetiştiren bir üniversiteyiz. Daha yaratıcı çözümler, buluş ve patentlerle sonuçlanan disiplinlerarası çalışmalar için laboratuar, atölye ve donanım gibi altyapı eksiklerimizin tamamlanması gerekiyor.

Dilini severek ve iyi kullanan, evrensel bilgiyi arayan ve sınırlarını sorgulayan, mesleğinin gereklerini yerine getirirken ahlaki değerlerden ayrılmayan, Atatürk ilke ve inkılaplarına gönülden bağlı, Cumhuriyet kazanımlarının farkında ve koruyucusu olan, Atamızın değişiyle fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bireyler yetiştirebilmek için derslik, bilgisayar ve laboratuar gibi gereksinimlerimizin tamamlanması gerekiyor. Daha kaliteli bir sağlık hizmeti verebilmek için hastane inşaatımızın tamamlanması ve modern tıp teknolojisinin gerektirdiği cihazlarla donatılması gerekiyor. Yerleşke alanımızın altyapı problemlerinin çözülüp sınırlarıyla belli olması gerekiyor. Toplumla etkileşim halinde ilimizin sorunlarına çözümler üretme, kamu, özel ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapma kapasitemizi oluşturmak için akademik ve idari kadromuzu geliştirmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

Tek amaçlarının Cumhuriyet üniversitesi olmak olduğuna dikkat çeken Şerifoğlu, "Amacımız yüzünü dünyaya dönmüş, bilgiyi üreten ve yayan, bilgiye ulaşan ve kullanan, bölgemizin ve ülkemizin sorunlarına çözüm önerileri üreten ve katma değer yaratan, çağdaş ve demokratik bir Cumhuriyet üniversitesi olabilmektir. Üniversitenin bir ile katkıları sayılamayacak kadar çoktur ve çarpan etkileriyle çoğalır. Bu nedenle ilimizin gelişmesine büyük ivme kazandırabilecek üniversitemize sizlerin desteğini bekliyoruz. Örneklerini Erciyes Üniversitesi, Uşak Üniversitesi, Muğla Üniversitesi ve diğer üniversitelerde gördüğümüz gibi yerel destek ve bağışlar hızlı gelişmeyi sağlayan en önemli unsurlardır" dedi.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş de, DÜ'nün kentin üzerine doğan bir güneş olduğunu belirterek, "Düzce tarım, turizm ve sanayisi ile gelişen bir ildi. Kentte bu değerlerin yanı sıra güneş gibi doğan bir üniversite kuruldu. DÜ'nün tercih edilen ilk 5 üniversite arasında olmasını diliyoruz. Belediye olarak imkanlarımız ölçüsünde her zaman üniversitemizin yanında olacağız" dedi.

Üniversitenin bir kentin ilerlemesinde amiral gemisi olduğunu söyleyen Vali Ercan Topaca ise, "Üniversite ülkemizde nitelikli insan, proje üretmede, geleceği planlamada en büyük katkıyı yapan kurumdur. Yani bir kentin ilerlemesinde üniversite amiral gemidir" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Mevlana Eğitim ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdülhamit Çakmut, "Mevlana Felsefesi" konulu ilk dersi verdi. Dersin ardından çeşitli gösteriler sunuldu.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2007 Çarşamba 18:50:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?