19
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Dünya üniversiteleri Koç'ta

Koç Üniversitesi Münazara Kulübü, 27 Aralık 2009 - 04 Ocak 2010 tarihlerinde 2010 Dünya Üniversiteleri Münazara Şampiyonası’nın organizyonunu gerçekleştirecek.


Öğrencilerine farklı platformlarda kendilerini ifade etme imkanı sunan Koç Üniversitesi’nin, dünya çapında başarılara imza atan Münazara Kulübü, 27 Aralık 2009 - 04 Ocak 2010 tarihleri arasında Antalya Maritim Pine Beach Otel’de, 2010 Dünya Üniversiteleri Münazara Şampiyonası’nın organizasyonunu gerçekleştirecektir.

Koç Üniversitesi Münazara Kulübü bu organizasyonu düzenleme hakkını Tayland’da gerçekleşen Dünya Münazara Konseyi toplantısındaki oylamada %70’lik çoğunlukla kazanmıştır.

Dünya Üniversiteleri Münazara Şampiyonası

Dünya Üniversiteleri Münazara Şampiyonası 1981 yılından bu yana Dünya Münazara Konseyi tarafından şeçilen bir üniversite tarafından düzenlenmektedir. Şimdiye kadar Dünya Üniversiteleri Münazara Şampiyonası organizasyonuna ev sahipliği yapmış ülkeler arasında; İngiltere, Amerika, Tayland, Kanada, İrlanda ve İskoçya yer almaktadır.

2010 Dünya Üniversiteleri Münazara Şampiyonası dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen ve geleceğin potensiyel liderleri olarak görülen gençlerin, dünya sorunlarını tartışarak ortak bir platformda çözüm üretmelerine zemin hazırlamaktadır. Farklı kültürlere sahip bu gençlerin bir araya gelmesiyle kültürler arası bir diyalog oluşması amaçlanmaktadır.

Bu sene gerçekleşecek organizasyona her sene yapılan dünya üniversiteleri münazara şampiyonası istatistiki bilgilerine göz önünde bulundurularak, 1000 veya üzeri katılımcı beklenmektedir.

2010 Dünya Üniversiteleri Münazara Şampiyonası

Şampiyonada münazaracılar 9 eleme turunu geçebilmek, okto final, çeyrek final, yarı final ve finale yükselebilmek için kıyasıya yarışacak, münazara başarılarını çok öncelerden kanıtlamış ve artık jüriliğe çekilmiş olan jüri üyelerine sunmaya çalışacaklardır.

Ana dili İngilizce olmayanların ana dili İngilizce olan katılımcılarla ayrı kategorilerde yarışacağı turnuvada 9 eleme turu için 9 farklı güncel konu tartışılacak ve bilgi alışverişinin doruklarında entelektüel seviyesi oldukça yüksek bir turnuva gerçekleştirilecektir.

Münazara Turnuvalarından kalan zaman aralıklarında, katılımcıların eğlenceli vakit geçirebilmesi için organize edilecek geziler, münazara eğitimleri, partiler ve her ülkenin kendi kültürünü farklı sunumlarla tanıtacağı etkinliklerle, organizasyonda tam bir kültür buluşması yaşanması istenmektedir.

 

Koç Üniversitesi Münazara Kulübü

Koç Üniversitesi Münazara Kulübü, bir konuşma sanatı olan münazarayı daha iyi tanımak, tanıtmak amacıyla 1997 yılında çalışmalarına başlamıştır. Uluslararası münazara turnuvaları serileri ile başlayan kulüp organizasyonları, Koç’lu münazaracıların 2007 yılında gerçekleştirdikleri Avrupa Üniversiteleri Münazara Şampiyonası ile büyük bir ivme kazanmıştır.

Tilbury’de düzenlenen uluslararası bir münazara turnuvasında öğrencilerimiz Handan Orel ve Ozan Mert Öndeş’in yarı finale yükselmişlerdir. Bu başarıyı takiben Yeditepe Üniversitesi’nde düzenlenen bir başka uluslararası turnuvada Can Talaz ve Faruk Aktay finale yükselmişlerdir.

Koç Üniversitesi Münazara Kulübü gerçekleştireceği bu organizasyonla, Türkiye’yi dünyaya tanıtma görevini üstlenmeye devam edecektir.

Koç Üniversitesi Hakkında
1993 yılında “bilimin sınırlarını ilerletmek” misyonuyla kurulan Koç Üniversitesi, Türkiye ve insanlığa hizmet etmek hedefiyle uluslararası düzeyde eğitim veren bir kurumdur. 20 lisans, 16 yüksek lisans ve 10 doktora programı bulunan Koç Üniversitesi’nde öğrencilerin yüzde 41’i burslu olarak eğitim görmektedir. Bu sayının içinde kısmi burslar mevcut olup, yüzde 31 tam bursa eşdeğerdir. Koç Üniversitesi’nde 3.945 öğrenci öğrenim görmektedir.

Üniversitenin lisans ve yüksek lisans programlarından toplam 4.865 mezunu bulunmaktadır. Koç Üniversitesi, dünya standartlarında geniş laboratuvar, bilgi işlem ve araştırma olanaklarıyla, öğretim üyesi başına düşen makale sayısında son 5 yıldır Türkiye’deki ilk üç öğrenim kurumu arasında yer almaktadır. www.ku.edu.tr

Kenthaber
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2009 Çarşamba 13:11:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?