22
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

Düzce Üniversitesi ilk mezunlarını verdi

Düzce Üniversitesi (DÜ), 2006-2007 eğitim öğretim yılı mezunları düzenlenen törenle diplomalarını aldılar.

DÜ Konularp Yerleşkesinde düzenlenen mezuniyet törenine Düzce Vali Vekili Ercan Topaca, DÜ Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, AK Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, Düzce İl Jandarma Alay Komatını Kıdemli Yarbay Sebahattin Toprak, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Dekanlar, Öğretim görevlileri, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

DÜ Rektörü Prof. Dr. Şerifoğlu, yaptığı konuşmada, öğrencilerden gerçek birer Atatürkçü olmalarını isteyerek, "Ülkemizin pek çok sorunla boğuştuğu bir dönümde hayata atılıyorsunuz. Ama böyle bir coğrafyada yer alan, bu kadar zengin kaynaklara sahip ülkemizin sorunlarla boğuşmadığı dönem hiç olmamıştır. Bu nedenle umutsuzluğa hiç kapılmadan, güzel ülkemizin kıymetini bilerek, onu çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkartmak hedefimizi hiç unutmadan, kendinizi sürekli geliştirerek, yorulmadan çalışacağınızı umuyorum. Atamızın sözünü hiç unutmayalım, 'Dinlenmemek üzere yola çıkanlar, asla ve asla yorulmazlar.' Başarılı, zengin, iyi bir iş ya da yüksek bir mevki sahibi olup olmayacağınızı bugünden hiç birimiz bilemeyiz. Ama şuna eminim ve sizin de inanmanızı isterim ki, dürüstçe ve samimiyetle çalıştığınızda, başkaları için de çaba gösterdiğinizde, dünyadaki sınırlı ve hızla tükenen canlıların ve kaynakların korunmasına katkı sağladığınızda mutlu olacaksınız. Bundan eminim çünkü çok iyi biliyorum, mutluluk üretmektir. Farklı düşünene saygı duyan, farklılıkları zenginlik olarak kabul eden, ülkenin çıkarını kendi çıkarları üstünde tutan, insancıl ve vatansever, gerçek Atatürkçüler olun" dedi.

Rektör Şerifoğlu, üniversitenin çağdaş ve rekabetçi bir dünya üniversitesi olabilmesi için dektek ve katkıların artarak sürmesine ihtiyaçları olduğunu belirtti. AK Parti Düzce Millekvekili Metin Kaşıkoğlu ise, üniversitenin ilk mezunlarının hayırlı uğrulu olmasını diledi. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, öğrencilerin bu güne kadar almış olduğu eğitimin bundan sonraki hayatlarına ışık tutucağını belirterek, "Çalışmak başarmaktır" dedi. Düzce Vali Vekili Ercan Topaca da, öğrencilerin, sürekli rakabet halinde olan bir hayata atıldığını belirterek, çok çalışarak bu rekabette başarılı olacaklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Lisansta dönem birincisi Zeynep Aslan, ikinci Fatih Yücedağ, üçüncü Dilek Barutçu ve Önlisans dönem birincisi Sevcan Özdemir, ikinci Remziye Camcat, üçüncü Mehmet Esen Halıoğlu'na plaket ve çeşitli hediyeler verildi. 269 kişinin mezun olduğu tören öğrencilerin kep atmaları ile son buldu.

OĞLUNDAN ÖNCE MEZUN OLDU
DÜ mezuniyet töreninde 48 yaşında mezun olan Hasan Terzi ise herkesin ilgi odağı oldu. DÜ'de çalışan Hasan Terzi, Düzce Meslek Yüksek Okulu Tarım Aletleri ve Makineleri bölümünden mezun oldu. Terzi, oğluyla beraber aynı okulda okuduklarını belirterek, "Oğlumla aynı okulda okuyoruz. Fakat oğlum benden 4 sene önce başladı. Ben ise ona inat okumanın ve bilginin yaşı olmadığını göstermek için okulu kazandım ve iki yılda bitirdim. Oğlum bu yıl da okulunu bitiremedi. Fakat ben bitirdim ve çok mutluyum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2007 Salı 20:18:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?