16
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

Düzce'de 4 okula beyaz bayrak

Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlıkları tarafından illerde ilköğretim okulları arasında düzenlenen "Beyaz Bayrak Projesi'ne" Düzce'den bu yıl katılan 10 okuldan 4'ü Beyaz Bayrak almaya hak kazandı.

Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığı tarafından, sağlıklı nesillerin yetiştirilmesi, toplum sağlığının korunması, geliştirilmesi ve yaşam kalitesinin yükseltilmesi amacıyla, okulların temizlik ve hijyen açısından teşvikine yönelik "Beyaz Bayrak" projesi düzenlendi. Proje kapsamında Düzce'den yarışmaya 10 ilköğretim okulu katıldı. Bu okullardan ise 4'ü beyaz almaya hak kazandı.

Beyaz Bayrak almaya hak kazanan okullar için Cumhuriyet Anadolu Lisesi salonunda tören düzenlendi. Törene İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, İl Sağlık Müdürü Dr. Bahattin İlter, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. Törende bir konuşma yapan İl Sağlık Müdürü Dr. İlter, bu projeye katılan 10 okulda okulların temizlik ve hijyen gibi kriterlere bakıldığını belirterek, 90 üzerinde puan alan okulların beyaz bayrak almaya hak kazandığını söyledi. İlter, "Belirtilen kriterler aslında tüm okullarda gereklilik olmalı. 2008 yılında bu proje devam edecek ve il genelinde tüm okulların bu bayrağı alması gerekiyor. Bu bir başlangıçtı" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer ise, bugünün kendileri için önemli bir gün olduğunu belirterek, "Öncelikle beyaz bayrak almaya hak kazanan okulları kutluyorum. Bu projenin uygulandığı alanlar aslında bizim yaşadığımız mekanlar. Sağlıklı nesiller sağlıklı aileleri, sağlıklı aileler de sağlıklı toplumları oluşturur. Sağlıksızlık bizleri her zaman yarı yolda bırakır. Bilgi, kültür, spor gibi alanlarda nasıl yarışıyorsak, sağlık ve hijyen için de yarışmalıyız. Bu sezon projeye az sayıda okulumuz katıldı. Okul müdürü arkadaşlara tavsiyem bu projelere tüm okulların katılmasıdır" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından beyaz bayrak almaya hak kazanan Namık Kemal, Cumhuriyet, Çevrem ve Kaynaşlı Anadolu Kalkınma Vakfı İlköğretim Okullarının Müdürlerine beyaz bayrak, plaket ve teşekkür belgesi verildi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2007 Salı 18:47:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?