22
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

Düzce'de eğitim toplantısı

Düzce Valisi Ercan Topaca, ilin eğitimdeki durumunun istenilen seviyelerde olmadığını, istenilen seviyelere gelmesi için uzun bir maratona çıktıklarını söyledi.

Vali Topaca, Cumhuriyet Anadolu Lisesinde kaymakamlar, ilçe milli eğitim müdürleri ve okul müdürleriyle bir toplantı yaptı. Toplantıda açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Osman Akova, mesleklerinin öğretmek olduğunu belirterek, "Mesleğimizi seviyoruz, işimize sadakatle bağlıyız, çünkü işimiz öğretmek, eğitmek. Düzce'nin eğitimdeki seviyesini yükseltmek için çalışacağız" dedi.

Vali Topaca ise, eğitim ve öğretimde yapılması gerekenleri konuşmak için bir araya geldiklerini belirterek, "Düzce'nin geleceğini, refahını artırmak için buradayız. Bunun da başında eğitim öğretim geliyor. 65 bin öğrenciyi belli bir hedefe yöneltmek gerçekten de kolay bir iş değil. Çok ağır bir görev üstlendik. Şu anda ilimizin durumu Türkiye ortalamasında istediğimiz noktada değil. Bunun altında bu güne kadar yaşanan nedenler olabilir. Bunların en başında yaşanan deprem ve yıkılan okullar, öğretmenlerin tayinlerini isteyip gitmeleri ve yeni gelecek olan öğretmenlerin ilimizi tercih etmemesi vardı. Fiziki olarak ilimiz herkesin gelip çalışabileceği bir alt yapıya hazır. Düzce, genel çerçevede fiziki anlamda kabuğunu kırmış, deneyimli idareciler ve öğretmen kadrosu ile hızla ilerleyen bir il olma noktasına gelmiştir. Düzce artık nasıl eski Düzce değilse, eğitimdeki durumumuz da aynı olmamalı" diye konuştu.

Vali Ercan Topaca, eğitimin kısa mesafeli bir koşu olmadığını bir maratona çıktıklarına dikkat çekerek, "Kısa sürede çok yüksek başarılar elde edecek değiliz. En kısa süre 5 yıl, uzun dönem için ise 15 yıl. 15 yılın sonunda Düzce eğitimde istenilen seviyelerin üstünde olacak. Adımlarımızı ona göre atmalıyız. 2007-2008 eğitim öğretim yılında ulaşmayı düşündüğümüz ortak hedef belirledik. Bu hedef kentin geleceğini oluşturacak. Eğitimde önümüzde ne gibi engeller çıkarsa çıksın bunları aşmak için çalışacağız. Her okul müdürümüz eğitimdeki durumunu biliyor ve buna göre davranmalı. Belki bazı okullarda kurslar açmalı. Bu çıktığımız maratonda öğretmenlerimize çok büyük görevler düşüyor. Öğretmenlerimizi iyi motive etmemiz gerekiyor. Biz ne kadar toplantı yaparsak yapalım öğretmen olmazsa yaptığımız hiçbir toplantıdan netice alamayız. Öğrenci velileri de eğitimin birer parçası gibi çalışıp öğretmen ve veli, çocuk için büyük hedefler koymalı. Öğrenci bugün okul sıralarında çektiği sıkıntının gelecekte kendisine büyük imkanlar sağlayacağını, onunu önünü açacağını bilmeli" dedi.

Velilerin okulla sıkı diyalog içerisinde olunması gerektiğini belirten Vali Topaca, "Okul- öğretmen- veli arasında düzenli bir iletişim olmalı. Okul yönetimi sık sık toplantılar yapmalı. Veliler okula her çağırıldığında yine para isteyecekler diye gelmemezlik yapmamalı. Veliler okulun müdavimi olmalı. Her zaman öğretmen, öğrenci, veli sac ayağında bir tanesi eksik kalıyor. Veliler okula gelmiyorlar" diye konuştu.

Topaca, hiç deneme sınavına girmeden öğrencilerin sınavlara girdiğini belirterek, bu yıl il genelinde okullarda 6 seviye belirleme sınavı yapılacağını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2007 Salı 20:40:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?