22
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

Düzce'ye 15 yeni anaokulu

Düzce Valisi Ercan Topaca, 2008 yılı sonuna kadar il genelinde devlet vatandaş işbirliği ile 15 yeni anaokulu yaptıracaklarını söyledi.

Vali Ercan Topaca, okul öncesi eğitime büyük önem verdiklerini, bunun için il genelinde devlet- vatandaş işbirliği ile 15 tane anaokulu yaptıracaklarını ifade etti. Topaca, "Düzce'de eğitimin çıtasını yükseltmek için her alanda çalışma yapıyoruz. Okul öncesi eğitime de hız vererek, 2008 yılı sonuna kadar 15 tane anaokulu yaptıracağız. Şu anda 4 anaokulunun yapılması yönünde bazı kişilerden sözler aldık. 2008 yılı sonuna kadar 8 olan anaokulu sayımızı 23'e çıkartacağız. Şu anda 160 tane de ana sınıfımız bulunuyor. Okul öncesi eğitim çok önemli. Üniversite imtihanlarını kazanan gençlerimizin bir çocuğunun okul öncesi eğitim aldığını gördük" dedi.

Vali Topaca ayrıca, il genelinde okullarda ve kurumlarda kağıt toplama kampanyası başlatarak buradan toplanacak parayla da 15 ana okulundan 1 tanesini yaptıracaklarını belirterek, "İlk olarak Milli Eğitim Müdürlüğümüz bünyesinde kağıtların toplanacağı bir yer belirledik. Bunun ardından okullarımızda ve kurumlarımızda da poşetler dağıtılarak eski gazete, kitap, kağıtları toplayacağız. Bu kağıtlardan elde edeceğimiz gelirle de 1 tane anaokulu yaptıracağız. Başlatacağımız bu kampanyaya herkesin destek vermesini istiyorum. Ben de evde eski gazete ve kitapları toplattım" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2007 Pazartesi 19:09:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?