28
Mayıs
2024
Salı
EĞİTİM

Eğitim gönüllüsü Çağıl, öldü

Tanzanya'da üniversite kurmak amacıyla çalışan işadamı Erkan Çağıl, geçirdiği trafik kazası sonrası hayatını kaybetti. Gezi amaçlı olarak Tanzanya'ya giden Çağıl, ülke insanını sevince ailesini de getirerek yerleşmişti. 38 yaşındaki Çağıl evli ve iki çocuk babasıydı.

Başkent Darüsselam'da üniversite arsası bakarken trafik kazası geçiren ve 8 gün yoğun bakımda kalan Çağıl, pazartesi günü hayatını kaybetti. Erzurumlu hizmet gönüllüsü, vasiyeti gereği Tanzanya'daki Türk müteşebbislerce kurulan Feza Koleji arsasına defnedildi. Çağıl'ın cenaze namazını 'siyah incilerim' dediği Tanzanyalı öğrenciler kıldı. Genç işadamı Tanzanya'da maden ocağı ve araba servisi açmıştı.

Hayali üniversite ve cami açmaktı

Erkan Çağıl, Tanzanya insanına kendini adamış birisi olarak tanınıyordu. Bu özelliği nedeniyle yoğun bakımda iken ziyaretine çok sayıda Tanzanyalı devlet adamı ve işadamı da gelmişti. Nüfusunun yüzde altmışı Müslüman olan ülkede büyük bir cami olmamasını kendine dert edinen Çağıl, bu amaçla işadamlarını bir araya getirmeye çabalıyordu.

zaman
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2006 Cuma 16:20:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
izzettin çağıl IP: 88.232.209.xxx Tarih : 19.12.2007 22:19:33

sayın erkan çağılın ailesine başsaglıgı dilerim