30
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

Eğitim ödenekleri yetmiyor!

Eğitim-Bir-Sen Tokat Mali Sekreteri Muzaffer Bolat, eğitime hazırlık ödeneğinin en az bir maaş tutarında olması gerektiğini söyledi.


Her eğitim-öğretim yılı başında verilen ve bu yıl 475 YTL olarak ödenen eğitime hazırlık ödeneğinin gelecek yıl için 515 YTL olarak öngörüldüğünün, Bütçe Kanun Tasarısı'nın TBMM Plan Bütçe Komisyonu'ndaki görüşmelerle ortaya çıktığını belirten Muzaffer Bolat, ödeneğin 40 YTL arttırılmasını, enflasyon oranları ve zamlar karşısında bir değer ifade etmediğini ifade ederek, "Bunun anlamlı hale gelmesi ve derde deva olabilmesi bakımından rakamın arttırılması, eğitim çalışanlarının beklentisidir.

Daha önce de açıkladığımız gibi eğitime hazırlık ödeneği en az bir maaş tutarında olmalıdır ve ayrım yapılmadan bütün eğitim çalışanlarına ödenmelidir" dedi.
Bolat, Eğitim-Bir-Sen olarak tüm eğitim çalışanları adına Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'ten, adaletsizliğin sona erdirilmesi ve verilmesi öngörülen komik ödenek miktarının arttırılması yönünde bir adım atmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

İha
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 18:49:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?