26
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

’Eğitim’ciler fetva istedi

TÜRK Eğitim-Sen, "İşimiz Allah’a kaldı" diyerek, Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan sözleşmeli öğretmenlik uygulamasının iptal edilmesi için ’Fetva’ desteği istedi. Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı’na gönderilen yazıda, "Sözleşmeli öğretmenlik uygulaması nedeniyle öğretmenler büyük haksızlığa uğramaktadır.

Kuran’da geçen ’Zulüm ve kul hakkı yemek’ kapsamında değerlendirilip değerlendirilemeyeceğini yüksek heyetinizden öğrenmek ve yazılı olarak fetva almak istiyoruz" denildi. Koncuk, başvurularıyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: "Hukuki her türlü yolu denedik! Uygulamanın Anayasa’ya, mevzuatlara ve insan haklarına aykırı olduğunu, söyledik!

Ancak siyasetçinin vicdanını titretemedik. Türkiye’de yaklaşık 50 bin sözleşmeli öğretmen var. Bu uygulamayla hem kadrolu öğretmenler mevcut haklarını kaybedecek, hem de sözleşmeli öğretmenler aslında sahip olması gereken haklardan hiçbir zaman yararlanamayacak. Bu noktada işimizi Allah’a havale ettik. İşimiz gerçekten işimiz Allah’a kaldı. Siyasetçilerimiz, inançlarımıza saygılıysa verilecek fetvaya kulak verir."

Talepleri iadeli taahhütlü gönderdik

Koncuk, "Fetva" taleplerini cumartesi günü Diyanet İşleri Başkanlığı’na iadeli taahhütlü olarak gönderdiklerini vurguladı. Diyanet yetkilileri ise henüz kendilerine ulaşan bir başvuru olmadığını belirterek, "Bu noktada bir yorum yapmak doğru olmaz. Ancak, Din İşleri Yüksek Kurulu her halükarda bu ve buna benzer talepleri mutlaka değerlendiriyor" bilgisini verdi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2009 Pazartesi 18:43:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?