22
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

Eğitimde bir devin çöküşü

13 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra istifa edip İzmir'de eğitim sektörüne giren ve 17 yılda bir dev yaratan Cumhur Atış'ın inişi de hızlı oldu.

Piyasaya ve devlete milyonlarca YTL borcu olduğu öne sürülen, özel okulları ve dershaneleri kapanan Atış, art arda gelen hacizlerin ardından geçen hafta "mal beyanında bulunmamak" suçundan tutuklandı.


11 yaşında kaybettiği babasının isteği üzerine öğretmenliği seçen Atış, 1977'den 1990'a kadar görev yaptı. Daha sonra istifa eden Atış, bir grup eğitimci arkadaşıyla Özel Başarı Dershaneleri'ni kurdu. İzmir Alsancak'ta kurduğu dershaneyle başarıyı yakalayan Atış, 1996'da Tire'de, 1997'de de Ödemiş'te aynı isimle dershaneler açtı.


2000'de Ödemiş'te 3. dershanesini hizmete soktu. 2001'de özel okul sektörüne giren Atış, Başarı Dershaneleri'nin Bayındır şubesini açtı, Bostanlı'da da Özel Karşıyaka Başarı İlköğretim Okulu'nu hizmete soktu. Aynı yıl gıda ve matbaa sektörüne de giren Atış, dershaneler zincirini büyüttü. İzmir'in köklü eğitim kuruluşlarından biri olan Özel İzmir Lisesi'ni satın aldı.

Cezaevine girdi
Özel İzmir Başarı Eğitim Kurumları ile Atış, üç okula daha sahip oldu. Atış, son olarak turizm sektörüne el attı. Ancak, son üç yılda ekonomik krize girdi.
Geçen eğitim döneminde okullarında eğitim güçlükle tamamlanabildi. Bazı öğretmenler ve çalışanlar aylarca maaşlarını alamadı, öğrencilere yemek verilemedi. Atış'ın peşine düşen binlerce veli de yaptıkları peşin ödemeleri geri alamadı.


"Evrakta sahtecilik ve dolandırıcılık" iddiasıyla mali polis tarafından geçen ay gözaltına alınan Atış, serbest bırakıldı.
Bir hafta önce polisin uygulamasına takılan Atış, mal beyanında bulunmamak suçundan arandığı belirlenince gözaltına alındı. Atış, cezaevine gönderildi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2007 Çarşamba 07:50:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?