16
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

Eğitime anlamlı bağış

Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) Bartın'da Fen Lisesi açılmasına karar vermesinin ardından, hayırsever Hasan Sabri Çavuşoğlu, 10 dönümlük arazisini Fen Lisesi ve öğrenci yurdu yapılması için Bartın Valiliği'ne bağışladı. 

Bartınlı hayırsever Avukat Hasan Sabri Çavuşoğlu, Şiremir Çavuş Köyü'ndeki 10 dönümlük arazinin Valiliğe bağışlanması nedeniyle düzenlenen törene Vali İsa küçük, İl Genel Meclis Başkanı Hüseyin Manav, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt ve hayırsever Hasan Sabri Çavuşoğlu katıldı. 

Vali İsa Küçük, "Geçtiğimiz yıl Bartın'da gündeme gelen Fen Lisesi açılması konusundaki girişimler olumlu sonuç verdi. Hayırsever vatandaşımız Hasan Sabri Çavuşoğlu, Fen Lisesinin yapılmasına öncülük etmek istediğini söylemişti. Milli Eğitim Bakanlığına yapılan ziyaretlerde konu gündeme getirildi. Bakan da bu talebi uygun görerek gelecek eğitim öğretim yılına yetiştirilmek üzere Bartın'a Fen Lisesi açılmasına onay verdi. Belediyeden imar izninin alınmasıyla birlikte yer tahsisi çalışmaları tamamlanmış oldu. İl Genel Meclisine konu intikal ettirildi ve İl Genel Meclisi protokol imzalamak için bize yetki verdi. Eğitime destek verilmesi bizleri son derece memnun etmiştir" dedi. 

Daha sonra hayırsever Hasan Sabri Çavuşoğlu, Bartın Valisi İsa Küçük ve Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt, protokole imza attı.
iha
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2007 Salı 16:28:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?