20
Mayıs
2024
Pazertesi
EĞİTİM

Eğitimin kalbi Antalya'da atacak

Eğitimin kalbi 29 Mayıs’ta Antalya’da düzenlenecek Akdeniz Eğitim Fuarı’nda atacak.

Yurt içi ve yurt dışından çok sayıda eğitim kurumu, eğitimci ve her yaştan öğrencileri bir araya getirecek olan “Akdeniz Eğitim Fuarı 2008” ile doğru ve kaliteli eğitimi bulmaya çalışan öğrenci ve velilere, yurtiçi ve yurt dışındaki bir çok eğitim olanaklarını inceleme imkanı sağlamayı amaçlıyor.

Katılımcıların çeşitli etkinlikleri ile zenginleşecek olan Akdeniz Eğitim Fuarı 2008, birbirleri ile etkileşim içinde olan tüm eğitim kurumlarının ilk defa aynı ortamda buluşmasına vesile olacak. Fuar ile ayrıca bölgede eğitim hizmeti veren kurumların kendilerini tanıtmasına, eğitim teknolojilerinin ve araç gereçlerinin sergilenmesine de imkan sağlanacak.

Öğrencilerin okul ve meslek seçiminde araştırma yapmalarını kolaylaştıracak olan Akdeniz Eğitim Fuarı 2008, aynı zamanda kendini farklı alanlarda geliştirmek ve kariyerine o yönde devam etmek isteyen kişilere de yeni pencereler açmayı hedefliyor.

Çağdaş eğitim anlayışlarını aktarabilmeleri, pazardaki mevcudiyetlerini göstermeleri ve alternatif eğitim olanaklarını sunabilmeleri için Anaokulları, İlköğretim kurumları, kolejler, üniversiteler, yurt dışı eğitim kurumları, OKS ve ÖSS ‘ye hazırlık dershaneleri,dil kursları ve etüt merkezlerinin yanı sıra; kariyer kursları, öğrenci yurtları, spor okulları, kişisel gelişim ve hobi merkezleri, eğitim desteği sağlayan vakıf ve dernekler, eğitim kredisi veren bankalar, eğitim gönüllüleri 29 Mayıs-01 Haziran 2008 tarihleri arasında Antalya Cam Piramit Sabancı Kongre ve Fuar Merkezinde ziyaretçileri ile buluşacak.

Antalya Cam Pramit’te 4 gün sürecek olan fuar, 01 Haziran Pazar günü sona erecek. Fuarda eğitim kurumları kendilerini tanıtırken, Cam Piramit’in alt katındaki salonlarda öğrencilere, eğitimcilere ve ebeveynlere yönelik konferanslar verilecek.

AYKUT: “FUAR ÖĞRENCİLERE VE VELİLERİMİZE IŞIK TUTACAK”

Deha Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Aykut, amaçlarının Antalya’yı önümüzdeki 10 yıl içerisinde tarım, turizm ve ticaretin haricinde eğitim merkezi yapmak olduğunu belirterek, “Akdeniz Eğitim Fuarı 2008 ile doğru ve kaliteli eğitimi bulmaya çalışan öğrenci ve velilere, yurtiçi ve yurt dışındaki bir çok eğitim olanaklarını inceleme avantajını aynı ortamda sunacağız. Akdeniz Eğitim Fuarı 2008, öğrencilerimize kendi gelecekleri hakkında yön verme konusunda ışık tutacak ve Velilerimize çocuklarını geleceğe hazırlama noktasında bilgi sahibi olmalarını sağlayacak” diye konuştu.

GÜLAY: “BU FUAR ÖĞRENCİLERİN BİLGİLENDİRİLMESİNE VE
DOĞRU KARAR VERMESİNE REHBER OLACAK”

Antalya Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, ise eğitim fuarı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Bu gün öğrencilerin tercih edebilecekleri birçok eğitim kurumu mevcut. Bu eğitim kurumlarının her birinin giriş koşulları ve öğrenciye sağladığı avantajlar farklı. Öğrencilerin ve ailelerin bu hususlarda doğru bilgiler edinmesi ve doğru kararlar verebilmesi için profesyonel rehberliğe ihtiyaç duyulmakta. Bu fuar öğrencilerin bilgilendirilmesine ve doğru karar vermesine rehber olacak” diye konuştu.

DEHA Fuarcılık yöneticileri, eğitim çağındaki gençlere ve ailelerine son derece faydalı olacak fuara tüm öğrenci ve velileri davet ettiler.

.
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2008 Salı 10:28:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa koçak IP: 88.254.11.xxx Tarih : 28.05.2008 12:15:01

ERMENEK VE EĞİTİM asırlardır arı duru türkçenin konuşulduğu bu memleket kalkınmada öncelikli 1.yöredir istihdam ve eğitİm sorunu ;bağlı olduğu ile bir başka il sınırlarını katederek ulaşılmasıda eklenince memleketin insanları bu memleketi terk etmektedir.bu nedenle taşeli yöresinin bu nadide yöresine bir ÜNİVERSİTE YAPILMASI VE BU İLÇENİN İL YAPILMASI ZARURET KESBETMEKTEDİR.SUYUN BAŞINDAKİLER ERMENEK İÇİN NE OLUR BİR ŞEYLER YAPIN VAKİT ÇOK GEÇ OLMADAN.....