26
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

En Aktif Kulüp finalistleri belli oldu

Türkiye’nin En Aktif Üniversite Kulüplerini Belirleyen “En Aktif Kulüp Yarışması” Finalistleri Açıklandı

Türkiye’nin en büyük üniversite medyası ve sosyal iletişim ağı Üniaktivite’nin organize ettiği ve 350 üniversite kulübünün katıldığı “En Aktif Kulüp Yarışması”nın finalistleri açıklandı.

Daha önce iki kez pilot uygulaması gerçekleşen “En Aktif Kulüp Yarışması”, bu sene resmi olarak ilk defa Mynet’in ana sponsorluğunda ve Finansbank, Bilişim Eğitim Merkezi, Global Vizyon Yurtdışı Eğitim, Coproline, Hobby Kozmetik ve Likya’nın kategori sponsorluğunda gerçekleşti. Üniversitelilerin büyük bir ilgiyle takip ettiği yarışmanın basın sponsorları arasında Habertürk, İşte İnsan, Kurumsalhaberler.com, Radyo ODTÜ, Genç Gelişim ve Businews de bulunuyor.

Genel itibarıyle Yıldız Teknik, Orta Doğu Teknik ve Selçuk üniversitelerinin ağırlıkta olduğu gözlenirken Boğaziçi, Uludağ, Bilkent ve Süleyman Demirel üniversitelerinin de performansı göze çarpıyor.

Finalistlerin büyükşehirlerde ağırlıkta olduğu “Bilim ve Teknoloji” kategorisinde Ankara, İzmir ve İstanbul üniversiteleri kulüpleri dışında Gaziantep ve Sakarya üniversitelerinden kulüpler de dikkat çekiyor. Yıldız Teknik Üniversitesi’nden IEEE ve Makina Teknolojileri kulüpleri ise finale kalarak bu kategoride Yıldız Teknik Üniversitesi’nin iki kulüp ile temsil edilmesini sağladı.

Büyük çekişmelerin yaşandığı “İş ve Kariyer” kategorisinde ODTÜ, Uludağ Üniversitesi ve YTÜ’den ikişer kulübün yer alması dikkati çekti. Bu kategorideki kulüpler yurt çapında diğer kulüpler ile yarışırken aynı zamanda kendi içlerinde de kıran kırana yarışarak iddialı performanslara imza attılar.

“Spor” kategorisinde büyükşehirler dışında Kütahya ve Kıbrıs’dan da finalistler bulunuyor. Bu kategorideki en başarılı şehir üç kulüple Ankara olurken, Formula 1 Grandprix’in yaklaştığı şu günlerde üç motorsporları kulübü de dikkat çekiyor. Bir diğer ilginç nokta ise, Galatasaray ve Fenerbahçe’nin üniversite fan kulüpleri finalist olurken bu sene iki kupanın da sahibi olan Beşiktaş’ın finalist kulüpler tarafından temsil edilmemesi.

“Sanat” kategorisinde üniversite çeşitliliği kadar sanat dalları da ilgi çekiyor. Tiyatro, dans, fotoğrafçılık, sinema kulüplerinin yanında üç rock kulübü ve bir caz kulübü ile özel ilgi alanları bulunan müzik kulüpleri ağırlıklarını ortaya koymuş durumda.

“Düşünce ve Genel Kültür” kategorisine geldiğimizde, Anadolu’daki kulüplerin bu alanda büyükşehirleri geride bıraktığını görüyoruz. Yine bu kategoride Selçuk Üniversitesi iki kulüple temsil ediliyor. “Sosyal Sorumluluk” kategorisinde ise İstanbul üniversiteleri beş kulüple temsil edilerek bu konudaki başarıyı sahipleniyor.

Altı kategoride dereceye giren ilk üç kulüp ve yarışmanın birincileri, 20 Haziran tarihinde İstanbul ARI Teknokent’te düzenlenecek ödül töreninde belli olacak.

Yarışma sayfası: www.uniaktivite.net/yarisma
 

..
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2009 Çarşamba 19:40:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?